TFF 3. Lig'e düşme acısını yaşayan Karşıyaka'da yönetim, kadrodaki sözleşmesi bitecek oyuncularla temaslara başladı. Yeşil-kırmızılılar, kadronun aslarından Mustafa Aşan ve Cenk gibi isimlerle ön görüşme yaptı.

Transfer yasağını kaldırmak için yaz döneminde 15 milyon TL borç ödemesi yapması gereken Kaf-Kaf, bu ihtimal gerçekleşse de gerçekleşmese de öncelikle mevcut kadroyu korumayı hedefliyor. Yeşil-kırmızılı yönetim, alacakları için Futbol Federasyonu kanalıyla kulübe ihtar çekmeye başlayan isimlerle de görüşecek. İzmir temsilcisinde kadronun önemli isimleri Tayfun, Mustafa Aşan, Abdülhamit, Mahmut, Arif, Metin, Cenk, Hakan, Anıl, Battal, Bartu ve Onur, 31 Mayıs'ta serbest kalacak.

Pınar Karşıyaka Avrupa'yı garantiledi


pinarkskTAHİNCİOĞLU Basketbol Süper Ligi'nde bu sezon uzun süre düşme korkusu yaşayan 2015 yılının şampiyonu Pınar Karşıyaka, son haftalarda yaptığı çıkışla hem düze çıktı hem de üst üste dokuzuncu kez Avrupa'yı garantiledi. Sezon başında art arda 6 yenilgiyle dibe demir atan Kaf-Kaf, son 9 maçın ise 6'sını kazandı. İlk yarıdaki kötü performansla Play-Off'tan uzak kaldığı sezonda geçen hafta Sakarya Büyükşehir Basketbol'u yenip puan tablosunda rahatladıktan sonra Avrupa yarışındaki rakiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u da deplasmanda 81-77'yle geçen Karşıyaka, ligi 10. sırada bitirmeyi garantiledi.

Banvit maçıyla sezon bitiyor


Bu periyotta isim sponsoru Yaşar Holding de takıma mali destek sağlayıp moral aşıladı. Sezonu pazar günü saat 13.00'te Banvit'le evinde oynayacağı maçla tamamlayıp tatile çıkacak Pınar Karşıyaka'nın Avrupa'da seneye hangi kupaya katılacağı ise henüz netleşmedi. Yeşil-kırmızılıların daha önce 3 yıl mücadele ettiği ULEB Eurocup, son 2 sezonda olduğu gibi FIBA Şampiyonlar Ligi veya FIBA Europe Cup'tan birine katılması bekleniyor. İzmir temsilcisinin Avrupa'daki yol haritası önümüzdeki haftalarda netlik kazanacak.