ING Basketbol Süper Ligi'nde 10 maçta 9 galibiyetle sezon başından bu yana liderliğini sürdüren, geçen hafta güçlü rakibi Fenerbahçe Beko'yu evinde rahat mağlup eden Pınar Karşıyaka, bugün Tofaş deplasmanına çıkacak. Tofaş Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Yeşil-kırmızılılarda sakatlığı süren Crocker yine forma giyemeyecek. Kaf-Kaf'ın rakibi Tofaş, 10 maçta 7 galibiyetle Play-Off hattında yer alıyor. Tofaş deplasmanının ardından FIBA Europe Cup 2. Tur ilk maçında çarşamba günü Leiden'e konuk olacak Karşıyaka, galibiyet serisini ve liderliğini sürdürerek Hollanda'ya moralli gitmeyi hedefliyor.

TBF'den ceza yağdı

Öte yandan TBF Disiplin Kurulu Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe Beko karşılaşmasında yaşananlar nedeniyle Yeşil Kırmızılılara 28.750 TL para cezası verdi. TBF'den yapılan açıklama şöyle:

"Seyircilerinin neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar sebebiyle, ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ikinci kez gerçekleştirilmesinden dolayı 25 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,

“müsabakanın sıhhatini etkilemesi ya da müsabakanın olağan seyrinde sürmesi imkânını ortadan kaldırması” sureti ile bir anons yapılmasına neden olduğu anlaşılmakla, ihlalin ağırlığı dikkate alınarak verilen cezaya ek olarak Basketbol Disiplin Talimatı’nın 39/6. maddesi gereğince 3.750,00-TL eklenmek sureti ile toplam 28.750,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, merdivenlerin boş bırakılmaması nedeniyl ihtar cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile karar verildi."

Karşıyaka'nın 6 puan hesabı

TFF 3. Lig 2. Grup'ta 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik aldığı müthiş serinin ardından geçen hafta Turgutluspor'a iç sahada son dakikada mağlup olan Karşıyaka, devrenin kalan 2 maçını kazanıp araya Play-Off hattında iyi konumda girmeyi hedefliyor. Grupta pazar günü Belediye Derincespor deplasmanına çıkacak Kaf-Kaf, ardından Ofspor'u ağırlayıp ilk yarıyı tamamlayacak. Yeşil-kırmızılı ekip grupta 14 maçta topladığı 24 puanla beşinci sırada yer alıyor. Karşıyaka'da Derincespor deplasmanında cezası nedeniyle forma giyemeyecek takımın en golcü ismi Doğukan'ın yerine Harun veya Mustafa Değirmenci'nin ilk 11'e dönmesi bekleniyor.