Haber/ Levent ARIÖZ

Dünya genelinde 500 bin kişiye bulaşan ve 22 binin üzerinde can alan Koronavirüs hastalığı (COVID-19) için Karşıyaka Spor Kulübü’nden her kesime örnek olacak önemli bir çağrı geldi. Ülkemizde de vaka sayısının hızla arttığı ve tüm dünyanın alarma geçtiği Koronavirüs için Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nin istenildiği an İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı’nın hizmetine tahsis edilebileceğini söyledi.

Virüs ile savaşta birlikteliğin önemine değinen Büyükkarcı, “Tüm dünya zor ve kritik günlerden geçiyor. Dünya genelinde Koronavirüse bağlı ölüm sayısı 22 bini aştı. Ülkemizde de vaka sayısı gün geçtikçe maalesef yükseliyor. Dünyayı tehdit eden bu virüsle top yekün mücadele büyük önem taşıyor. 3 spor salonu, 2 kamp merkezi ve idari binanın yer aldığı Çiğli Selçuk Yaşar Tesislerimiz Koronavirüs ile savaşta istenildiği an İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı’nın kullanımına tahsis edebiliriz. Bu virüsten ülke olarak hep birlikte mücadele ederek kurtulabiliriz. Her türlü fedakarlığa hazırız” diye konuştu.

Namık'ın yıldızı parlıyor

Karşıyaka'da bu sezon Doğukan İnci performasıyla konuşulsa da Namık Barış Çelik, yıldızını günden güne yükseltti. Bu sezon ilk 2 haftada ilk 11'de görev aldıktan sonra 8 hafta üst üste yedek soyunan 21 yaşındaki futbolcu, Teknik Direktör Soner Tolungüç'ün göreve gelmesiyle yıldızını parlattı. Forma giydiği 23 karşılaşmada 4 gole imza atan 21 yaşındaki oyuncu, sağ ve sol kanatta çalımları ve yaptığı ortalarla takımın Doğukan'la birlikte yaratıcılık yükünü çekiyor. 2022 yılına kadar KSK ile sözleşmesi bulunan genç futbolcu şimdiden üst lig takımlarının gözlemcilerinin radarına girdi.