Karşıyaka 38 yıl aradan sonra mücadele edeceği 3. Lig için hazırlıklarında son aşamaya geldi. Kaf Kaf ilk maçında deplasmanda oynayacağı Van BŞB'yi gözüne kestirdi.

TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta yer alacağı yeni sezon öncesi Afyonkarahisar kampını tamamlayan Karşıyaka, lig başlamadan son provaları bu hafta sonu yapacak. İzmir'deki ilk etapta oynadığı 4 hazırlık maçının 3'ünü kaybettikten sonra Afyon'daki özel maçlarda 5 galibiyet alarak iyi sinyaller veren İzmir temsilcisi, bu sabah antrenmanında U19 takımı, yarın ise son provada Sökespor'la karşılaşacak. Söke'deki maç saat 17.00'de başlayacak. Karşıyaka, kamp dönüşü verilen bayram izninin ardından çalışmalara Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde yeniden başladı.

38 yıl sonra 3'üncü Lig'e düşen Karşıyaka, sezonun ilk maçında 2 Eylül Pazar günü deplasmanda Van Büyükşehir Belediyespor'a konuk olacak. Van ekibini yeşil-kırmızılıların eski teknik patronu Feyyaz Uçar çalıştırıyor. Kaf Kaf Van deplasmanında geçen sezon dış sahada aldığı kötü sonuçlara bu yıl son vermek istiyor. Geçen sezon 2. Lig'de son 7 deplasman maçını kaybeden ve küme düşerek taraftarını üzen Kaf-Kaf, bu kez evine mutlu dönerek sezona 3 puanla başlamayı hedefliyor. İki takım daha önce 2013 yılında Ziraat Türkiye Kupası'nda karşı karşıya gelmiş, ev sahibi Van temsilcisi uzatmalarda bulduğu golle müsabakayı 1-0 kazanmıştı.