Eski bir gol kralı olan Karşıyaka Teknik Direktörü Mesut Toros, forvetleriyle özel ilgileriyor. Toros, haftada 2 kere Hakan Kuş ve Bartu ile özel şut çalışması yaptığını ve özgüven problemini aşmak için mentör desteği aldıklarını ifade etti.

LEVENTSon 4 maçta 7 puan toplayıp düşme hattından kurtulan Karşıyaka'nın çıkışında başrol oynayan teknik direktör Mesut Toros, golcüleri özel çalıştırıyor. 1998-1999 sezonunda gol kralı olan Toros, forvetler Hakan Kuş ve Bartu Umut'la yakından ilgileniyor. Deneyimli çalıştırıcı, golcülüğün özgüven işi olduğunu ifade ederek, "Eski bir gol kralı olarak Hakan ve Bartu'yla özel ilgileniyorum. Hakan gol atamamanın verdiği stresi üzerinden atmaya çalışıyor. Bartu da aynı şekilde. Ben ikisinin de çok potansiyelli olduğunu düşünüyorum ve onlara güveniyorum. "Pozisyona girin, kaçırın, önemli olan o an orada olmanız" telkinin de bulunuyorum. Kaçırdıklarınız benim olsun, attıklarınız sizin diyerek, üzerlerindeki baskıyı kaldırmaya gayret ediyorum.

Ayda 800 şut atıyorlar


Ayrıca onlara haftada iki kere idmanlardan sonra gol çalışması yaptırıyorum. Her çalışmada 100 topu vuruyorlar. Ayda 800 şuta denk geliyor. Çok çalışarak ve özgüven kazanarak hücumdaki eksikliğimizi kapatacağız" dedi. Ayrıca forvet oyuncularıyla birlikte tüm takıma bir mentör tuttuklarını belirten Mesut Toros, "Başkanımız Turgay Büyükkarcı'nın desteğiyle Pınar Karşıyaka'nın psikoloğu Dila Akdemir'den destek alıyoruz. Birebir ve toplu olarak bize yardımcı oluyor. Şimdiden 5 futbolcumuzla görüştü. Çok iyi geri bildirimler aldık. Her takımın mentörü ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ve bizim gibi kırılgan ve genç ağırlıklı bir kadroya psikolojik destek çok faydalı oldu" cümlelerini kullandı.

Penaltının kaçacağını hissettik


Göreve geldiklerinden bu yana 4 maçta 7 puan topladıklarını, bunun sırrının ise futbolculara verdikleri özgüven ve moral olduğunun altını çizen teknik direktör Mesut Toros, "Takımla ilk maçı olan Kızılcabölükspor karşılaşmasından 1 puanla dönmemiz bize büyük sinerji getirdi. Her yıl Play Off oynayan iddialı bir ekipten, deplasmanda puan alabiliceğimizi ve güçlü bir takım olduğumuzu hissettik. Ardından Osmaniye galibiyetiyle moralimiz tavan yaptı. Formda Ofspor'a karşı skor üretemeyince yenilmek kaçınılmaz oldu. Son Pazarspor karşılaşmasında ise mücadele, motivasyon ve hırs anlamında harikaydık. Maçı bırakmadılar. Hakan'ı uzun zamandan sonra çok istekli, arzulu gördük. Erdoğan'ın kurtardığı penaltı maçın kırılma anıydı. Taraftarımız penaltı kararından sonra Erdoğan'a 2 dakika boyunca tezahürat yaptı ve sinerji yarattı. O an biz yedek külübesinde penaltının kaçacağını hissettik. Kalecimiz de doğru köşeyi bularak harika bir kurtarış yaptı. O penaltı gol olsa da biz yine maçı çevirecek kararlılıkta sahadaydık. Çıkışımız sürecek. Zorlu Bergama deplasmanından da galibiyetle ayrılarak alt taraftan sıyrılmak amacındayız" dedi.

Onur tam bir görev adamı


Kadronun darlığı sebebiyle Onur Kıntaş'ı son haftalarda hücumda kullandıklarını ve verim aldıklarını kaydeden Mesut Toros, "Onur tam bir görev adamı. Göreve geldiğimden beri bir kaç maçta onu gerçek pozisyonu sol bek değil, sol önde kullanıyordum. Pazarspor maçında da Doğukan sakatlandıktan sonra Özgür'ü defansa alıp, Onur'u yine sol açıkta kullandık. Verdiğimiz görevi layıkıyla yaptı. Yine ön libero olan Harun'u sağ açıkta değerlendirdik. Motorik özellikleri ve yeteneğiyle o bölgede faydalı olacağını düşündük ve yüksek verim aldık. Arif, Mustafa Aşan ve Fatih orta saha üçlüsü ise en çok alkış alan pozisyonlardan biri oldu. Pres anlamında rakibe nefes aldırmadılar. İkinci yarı Battal'ı oyuna alınca da top daha çok bizde kaldı. Yakaladığımız havayı devre arasına kadar devam ettirmeliyiz" diye konuştu.

İlk yarıda maksimum puanı toplamalıyız


Devre arasında tüm takımların takviye yapacağını, kendilerinin ise transfer yasağı sebebiyle hamle yapamayacağını, bu sebepten ilk yarının sonuna kadar 6 maçta maksimum puanı toplamak istediklerini sözlerine ekleyen Toros, "Kırmızı çizgiden uzaklaşmalıyız. Tabii ki ilk hedefimiz bu periyotta 18 puan toplamak ancak özellikle iç sahadaki Çatalcaspor, Elaziz Belediye ve Adıyaman maçlarında fire vermemeliyiz. Karşıyaka'yı hakettiği yerlere getireceğimize inancımız tam" dedi.