TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da sportif direktör Özden Töraydın, transfer teklifleri alan geçen sezonun gol kralı Marco Paixao'nun geleceği ile ilgili konuştu. Töraydın, "Marco Paixao için 500 bin Euroluk bir bonservis belirledik ki bunun altında yatan mesaj açık. Marco sözleşmeli oyuncumuz ve biz Marco ile yola devam etmek istiyoruz" diye konuştu. Yeni transferleri de değerlendiren Özden Töraydın, "Denizlispor’dan Deniz Vural önemli transferlerimizden oldu. Kamp sonu kadromuz iyice şekillenecek. Kalecilerimiz Aydın ve Emre’den memnunuz. Çaykur Rizespor’dan Cihan ile el sıkışmak üzereyiz. Kalede rekabet yaşanması her zaman iyi sonuç verir. Nijerjalı İbrahim El-Hassan ve Yunan Nikos Sampanidis denemeye aldığımız genç oyuncular.Ligde iddialı takımların sayısı arttı. Çok yüksek bütçelerle şampiyonluk hedefleyip sezon ortası hüsran ve ekonomik yıkıma uğrayan birçok takım örneği var. Biz mevcut ekonomik koşullarda kulübümüzün menfaatlerini gözetmek durumundayız. El-Hassan ve Nikos büyük sürprizlere imza atacak potansiyeldeler. Kendi yabancı yıldızlarımızı yaratmak en az altyapıdan oyuncu çıkartmak kadar önemli" dedi

İç saha maçları Menemen'de

Altay Sportif Direktörü Özden Töraydın, yeni sezonda iç saha maçlarını Menemen İlçe Stadı'nda oynayacaklarını açıkladı. Alsancak Stadı'nın inşaat sürecinin uzaması nedeniyle farklı bir yol izleyeceklerini söyleyen Özden Töraydın, "Atatürk Stadı'nın dezavantajları olması nedeniyle Menemen Stadı'nın tahsisini aldık. Ancak Menemen'de eksikler var. Bu eksiklerin tamamlanamaması durumunda sezona yine Atatürk Stadı'nda başlayacağız. Göztepe, ligin ikinci yarısında inşaat çalışmaları devam eden yeni stadyumuna geçerse biz de Bornova Stadı'nda oynamaya başlarız" diye konuştu.

Öncelikli amaç borçsuz Altay

Göreve geldikleri günden bu yana büyük bir borç yükü altına girdiklerine vurgu yapan Özden Töraydın; ‘‘Hedefimiz borçsuz bir Altay. Hangi oyuncuya ne ödeme sözü verdiysek tuttuk. Altay’ın şu an oyuncular tarafından tercih edilme nedenlerinin başında bu güven duygusu geliyor. Bizim dönemimizden İvan ve Pedro’nun dövizdeki kur farkı yüzünden yaşanan bir davamız dışında hiçbir pürüz yok. Bu borcu azaltarak yönetmek çok zor ama bunu başardık. Eksiklerimiz var ancak taraftarımızdan sabır ve destek bekliyoruz. Hedeflerimiz gerçekleştikçe spor arenasında her anlamda takdir edilen bir Altay olacak’’ şeklinde konuştu.

Furkan'la orta noktayı bulamadık

Altay'dan ayrılan oyuncularla ilgili de konuşan Töraydın, "Samsunspor’dan çok yüksek bir teklif alan Ferhat Çulcuoğlu’nun önceliği Altay oldu. Kendisiyle profesyonelce masaya oturup kardeşçe vedalaştık. İbrahim Akın ile görüşmelerimiz sürüyor. Furkan ile yolların ayrılmasında geçtiğimiz sezon sözleşmesini yenilemek istememize rağmen orta noktada buluşamamamız etkili oldu. Emekleri çok büyük, futbol hayatında başarılar diliyoruz. Altyapıdan kampa getirdiğimiz gençlerimiz bizleri yanıltmadı. Geçen sene kiralık verdiğimiz Kadir Yazıcı ve Cenk Özkaçar bu sezon daha farklı noktalara gelecek. Camiamızın kenetlenmesiyle hedefimiz Süper Lig olacak.’’ dedi" cümlelerini kullandı.