Nazilli Belediyespor galibiyetiyle zirve yarışında "Ben de varım" diyen Altay'a bir müjdeli haber daha geldi. Siyah beyazlıların golcü ismi Murat Uluç sakatlığını atlattı ve çarşamba günkü Niğde Bld maçına yetişeceği öğrenildi.

Atatürk Stadı'nda konuk ettiği Nazilli Belediyespor'u 1-0 yenerek liderle arasındaki puan farkını 3'e düşüren Altay'a Niğde Belediyespor maçı öncesi müjdeli haber geldi. Siyah beyazlıların golcü ismi Murat Uluç'un sakatlığını atlattığı ve çarşamba günkü mücadelede teknik direktör İsmet Taşdemir'in görev vermesi halinde oynayabileceği öğrenildi. 19 Kasım 2017'de oynanan Karşıyaka maçının ardından sakatlanan ve son 8 mücadelede takımını yalnız bırakan 36 yaşındaki forvetin dünkü idmana katıldığı ve özel şut çalışmasıyla Niğde mücadelesine hazırlandığı ifade edildi. 13 müsabakada attığı 9 golle takımının en skorer ismi olan Murat Uluç'un yokluğunda siyah beyazlılar forvet hattında Muharrem Ozan, Doğan Karakuş ve Hüsamettin Yener'i kullanmış ve bir türlü istediği verimi alamamıştı.

Ekmekçioğlu: Tarih yazalım


Öte yandan Nazilli karşısında alınan 1-0'lık galibiyet sonrası açıklamalarda bulunan Özgür Ekmekçioğlu, kötü oynarken kazanmanın da oldukça önemli olduğunu vurguladı. Ekmekçioğlu, "Biz sadece futbol oynamıyoruz. 104 yıllık kulübü layık olduğu yere çıkarmaya çalışıyoruz. Sezon sonunda alacağımız kupayla tarihe geçmek bizim elimizde. Kenetlenerek Altay tarihine adımızı altın harflerle yazdırmak için var gücümüzle çalışmalıyız" ifadelerini kullandı. Bu arada siyah beyazlılar, çarşamba günü oynayacağı Niğde Belediyespor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Nazilli Belediye maçında 11'de süre alan isimlerin rejenerasyon idmanı yaptığı çalışmalarda forma giymeyen isimler taktik ve teknik idmanla günü tamamladı. Siyah-beyazlılarda sakatlanan Maksut ve Hüsamettin'in forma giymesinin zor olduğu öğrenildi. Doğan da cezalı duruma düştü.

Maç sonrası büyük coşku


TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta lider Gümüşhanespor ve Şanlıurfaspor'un kaybettiği haftada evinde düşme hattındaki Nazilli Belediyespor'u 1-0 yenerek zirveyle puan farkını 3'e düşüren Altay, "Şampiyonluk yarışında ben de varım" dedi. Naz-Naz'ı mağlup ederek geçen haftaki Şanlıurfa yenilgisini unutturan İzmir ekibinde teknik patron İsmet Taşdemir maç sonunda taraftarın isteği üzerine üçlü çekerek büyük coşkuya ortak oldu. Nazilli Belediyespor'un 1 puan için herşeyini ortaya koyduğunu dile getiren Taşdemir, "Böyle maçları oynamak zordur. Ligde her takım birbirini yenebiliyor. Kazanmak güzel" diye konuştu.

Taşdemir: Hücumda cömerttik


Müsabakanın ilk yarısında net bir gollerinin ofsayt gerekçesiyle verilmediğini söyleyen genç teknik adam, "O gol hanemize yazılsaydı farklı bir skorla galip gelebilirdik. Oyunun genelinden memnunum. Üçüncü bölgede cömertçe harcadığımız pozisyonlar oldu. Son vuruşları ve final paslarını yapamamamız farkın açılmasını engelledi. Bu galibiyet geride kaldı. Şimdi çarşamba günü evimizde oynayacağımız Niğde Belediyespor maçını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.