Mali olarak sıkıntılı günler geçiren Bucaspor kulübü bir yandan ligde tutunmaya çalışırken diğer taraftan da Kaynaklar tesisi arsasının içindeki bir bölümü çitle çeviren kimliği belirsiz kişilerle uğraşıyor. Çitlerle birlikte sınıra çam ağacı da diken kişiler hakkında sarı lacivertliler şikayette bulundu

Levent ARIÖZ / ÖZEL - Bucaspor'un A takım ve altyapısına ev sahipliği yapan Kaynaklar Tesisleri'nde bilinmeyen kişiler kendine arsa çevirdi. 2000'li yılların başında dönemin kulüp başkanı Mehmet Seyit Özkan'ın sarı lacivertlilere modern bir tesis kazandırdığı alanın giriş kısmı, kimliği belirsiz kişiler tarafından çitlerle çevrildi. Çitlerin başına sıralı şekilde ağaçlar dikilirken, alanda bulunan köpek de içeri girmeyi zorlaştırıyor. Talan edilen bölümün daha önce eski Bucaporlu futbolcu Savaş Kulan'ın ailesinin olduğu ve Kulan ailesinin yıllar önce bölgeyi kulübe bağışladığı belirtildi. Konuyla ilgili konuşan Bucaspor Futbol Akademi Başkanı İbrahim Halil Ülgen, "Yaklaşık bir ay önce alanın çitlerle çevrildiğine şahit olduk. Tesislerin bulunduğu yerde tek bir ada parselizasyonu yok. Çok hisseli bir bölge. 1500-1600 kişinin tapusu var. Bucaspor futbol kulübünün olduğu gibi, bir çok şahsın da yeri bulunuyor.

Sadece spor tesisi yapılabilir

Ancak bölgeye, "Sadece spor tesisi yapılabilir" maddesinden dolayı hiç kimsenin böyle bir özelleştirmeye, çitle çevirmeye hakkı yok. Biz de alanın olduğu yeri tarif ederek, tahmini bir ada parselizasyonu yaparak, Buca Belediyesi'ne dilekçemizi verdik. Ayrıca kulübü bu konuda bilgilendirdik. Henüz belediyeden bir yanıt gelmedi. İşin kesinlikle üstündeyiz. Profesyonel takımımız ligde kalma yolunda kritik bir dönemden geçtiği için yaşanan sıkıntıyı sessiz yürütüyoruz. Belediye Başkanımız Levent Piriştina'ya da sorunumuzu ilettik. Yakın zamanda konunun çözüme kavuşmasını bekliyoruz" diye konuştu. Bucaspor Başkanı Ahmet Doğan ise alanı özelleştirmeye çalışan kişiyi bulmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Belediyeye şikayetimizi sunduk. Yapı kontrolü birimi gelip, alanın gerçek sahibini bulacak ve spor tesisi dışında kesinlikle bir şey yapılamayacağını iletecek. Yetkili mercilere gerekli evrakları verdik. Dönüş yapmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Konu Emlak İstimlak Müdürlüğü'nde

Buca Belediyesi Spor Koordinatörü Esat Tanık konuyla ilgili olarak alanın Emlak İstimlak Müdürlüğü'nce araştırıldığını ifade etti. Tanık, "Başkan Levent Piriştina'ya konu intikal etti. Alanda araştırmamız sürüyor. Herhangi bir üsülsüzlük ortaya çıkarsa kısa zamanda sorunu çözmek için bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

***********

 

Yine mi son hafta kabusu?

TFF 1. Lig'den düştüğü 2014-15'ten bu yana Bucaspor, her sezon sonunda kümede tutunma stresi yaşıyor. TFF 1. Lig'de mücadele ettiği 2014-15 sezonunda son hafta Osmanlıspor'a 5-1 mağlup olarak küme düşen Fırtına, 3 yıldır mücadele ettiği 2. Lig'de taraftarını stresten uzaklaştıramadı. 2015-16'nın 34. haftasında Kocaeli Birlik'le karşılaşan sarı lacivertliler rakibiyle 2-2 berabere kalarak kümede kaldı. Ve o sezon Kartalspor alt lige düştü. Geçtiğimiz yıl da alt sıralardan kurtulmaya çabalayan sarı lacivertliler, sondan bir önceki hafta oynadığı Zonguldak Kömürspor'u Yeni Buca Stadı'nda 3-2'lik skorla geçerek ligde tutundu. Bu yıl Ahmet Yıldırım yönetiminde hedefini üst sıralar olarak koyan Buca, yaşanan mali ve saha içindeki sorunlardan dolayı 3 sezondur olduğu gibi ligin sonunda futbolseverlerine heyecanlı anlar yaşatacak. Son 2 haftaya girilirken Bucaspor, ateş hattındaki aynı puana sahip olduğu Tuzlaspor'un bir basamak üstünde 15. basamakta bulunuyor. Sarı lacivertlilerin ikili averajda Tuzla'ya üstünlüğü bulunuyor. Fırtına, kalan 2 maçında Kastamonuspor 1966'ya konuk olup, evinde Etimesgut Belediyespor'u ağırlayacak.

Hüseyin Koç geç açıldı

Sezona istediği gibi başlayamayan ve taraftardan yoğun eleştiriler alan Bucaspor'un genç kalecisi Hüseyin Koç, son haftalarda takımınının kurtuluş mücadelesinde başrol oynuyor. Geçtiğimiz hafta zirve yarışı veren güçlü Afjet Afyonspor'u 1-0 mağlup eden Fırtına'da Hüseyin kurtarışlarıyla 3 puanın gelmesinde kritik rol oynamıştı. Son oynanan Menemen Belediyespor mücadelesinde de 1 gol yemesine rağmen farkın açılmasını önleyen 19 yaşındaki file bekçisi, ligde kalan 2 haftada Fırtına'nın en güvendiği isimlerin başında yer alıyor. Bu sezon 30 maçta sarı lacivertlilerin kalesini koruyan Hüseyin'in sözleşmesi Mayıs 2018'de bitiyor. Hüseyin gibi Fırtına'nın kümede tutunma savaşında İlyaş Çakmak da geri atım atmıyor. Afjet Afyon karşısında galibiyet golünü atan İlyas Çakmak, Menemen karşısında da fileleri havalandıramamasına rağmen, çalışkanlığı ve lider özellikleriyle 1 puan kazanılmasında büyük emek sarfetti.

Taraftar tam destek veriyor

Ligde kalma savaşında kritik bir dönemden geçen Bucaspor'u taraftarı da yalnız bırakmıyor. Haftalardır Kaynaklar Tesisleri'nde takımın idmanlarını kaçırmayan sarı lacivertli futbolseverler, uğur yaparak her antrenmana gelip oyunculara destek veriyor. Hayati mücadeleler öncesi kahvaltı programı düzenleyen, idman sonraları oyunculara tatlı ikramında bulunan taraftarlar, iç saha maçlarında da sezonun ilk yarısına göre tribünleri dolduruyor. Sezonun büyük bölümünde bin 500 taraftar ortalamasıyla oynayan Fırtına, 2 hafta önceki Afjet Afyonspor mücadelesinde 5 bine yakın futbolseveri tribüne çekmişti. Son Menemen Belediyespor maçında ise sezonun rekorunu kıran Fırtına'da 7 bin 500 futbolsever Bucaspor'u destek için Yeni Buca Stadı'ndaki yerini aldı.