Karşıyaka'nın parlayan oyuncuları kaleci Erdoğan Açar, stoper Metin Peker forvet Hakan Kuş ve orta saha oyuncusu Arif Cilak, üst lig kulüplerinin transfer listesine girdi.

LEVENTMesut Toros'un teknik direktörlüğe geçmesiyle sezonun ortasından itibaren çıkışa geçip Play Off yarışına dahil olan Karşıyaka'nın parlayan oyuncularına teklif yağıyor. Bursaspor ve Trabzonspor'un Doğukan İnci'yle ilgilenmesinin ardından 4 futbolcunun daha üst lig kulüplerinin radarında olduğu öğrenildi. Bu sezon gösterdikleri performansla dikkat çeken kaleci Erdoğan Acar, forvet Hakan Kuş, stoper Metin Peker ve orta saha oyuncusu Arif Cilak'la Spor Toto 1. Lig ve bazı 2. Lig kulüplerinin transfer girişimlerinde bulunduğu ifade edildi. Karşıyaka yönetiminin transfer yasağından dolayı hiç bir futbolcusunu yollamak istemediği, Teknik Direktör Mesut Toros'la yakalanan yükseliş sonrası kadronun sezon sonuna kadar bozulmayacağı açıklandı. Ayrıca bakımda olduğu için bir süredir idman yapılmayan Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nin sahasının bir bölümü, ikinci yarı itibariyle yeniden hizmete girecek.

Cezadan kurtuldu


TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta ilk yarıyı 21 puanla 13'üncü sırada tamamlayan Karşıyaka, Van Büyükşehir Belediyespor'la yapacağı ikinci devrenin ilk maçını taraftarından yoksun oynamaktan kurtuldu. Bu sezon Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) 4 kez kötü ve çirkin tezahürat cezası alıp seyircisiz oynamanın sınırına gelen yeşil-kırmızılılarda geçen hafta yönetimin ve taraftarın, "Küfürsüz tezahürat" çağrıları yanıt buldu. Taraftarlar, iç sahadaki son Elaziz Belediyespor sınavında tribünde toplu halde kötü ve çirkin tezahürat yapmamaya özen gösterirken İzmir ekibi PFDK'ya sevk edilmedi. Devrenin açılış maçında Van BŞB'yi ağırlayacak Karşıyaka, verilen 1 haftalık iznin ardından antrenmanlara cumartesi günü Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde başlayacak. Transfer yasaklısı Karşıyaka'nın devre arasında U19 takımından bazı oyuncuları da A takımda denemesi bekleniyor.