TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta şampiyonluk hedefiyle başladığı sezonda ilk yenilgisiyle henüz ikinci haftada evinde tanışan Karşıyaka, Ziraat Türkiye Kupası'nda moral buldu. Kupada ilk turda Bergama Belediyespor'u deplasmanda 2-1 mağlup eden Kaf-Kaf, adını üst tura yazdırdı. Yeşil-kırmızılılarda Fatih Ergen ve Kerem, attıkları gollerle bu sezon siftah yaparken, geçen hafta Belediye Derincespor mağlubiyetinde ikinci yarıdaki performansıyla eleştirilen takımın yıldız transferi Emre Gemici, ilk golün asistini yaptı. Teknik direktör Erman Güraçar'ın ligde fazla süre alamayan isimlerin kupadaki performansından çok memnun kaldığı öğrenildi. Karşıyaka, grupta pazar günü 1922 Konyaspor'a konuk olacak.

VOLEYBOLDA 6 TRANSFER

Öte yandan Karşıyaka voleybol takımı, dış transferde 6 oyuncuyla sözleşme imzalarken, altyapıdan yetişen Ezgi Uludağ'ı yurtdışına gönderdi. Yeşil-kırmızılılar, İzmir DSİ Spor'dan orta oyuncu Aleyna Aşık, Mersin BŞB'den orta oyuncu Eda Say, Brezilyalı smaçör Franciele Stedile, Merinos SK'dan pasör Gülcan Akyıldız, Fenerbahçe Terrazzo'dan smaçör Miray Gözübüyük ve Büyükçekmece'den libero Sude Gümüş'le el sıkıştı. Bu arada Karşıyaka, altyapısından yetişip Braga'ya transfer olan Ezgi Uludağ ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Sporcumuzun Türkiye'deki bütün hakları kulübümüzde saklı olup, kariyerine Türkiye'de devam etmesi halinde kulübümüzle olan sözleşmesi devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Eski KSK'li sürprizi başardı

BASKETBOL Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın bu sezon da kadrosuna katmak için görüşme yapıp sonuç alamadığı eski yıldızı Mateusz Ponitka, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda tarihe geçen bir performans sergiledi. Yaz döneminde adı uzun süre 2016-2017 sezonunda forma giydiği Karşıyaka'yla anılan Polonyalı yıldız, ülkesinin EuroBasket 2022'de NBA'in en önemli oyuncularından Luka Doncic'in forma giydiği son şampiyon Slovenya'yı eleyip yarı finale çıkmasında başrol oynadı.

Yarı finalde iki eski Kaf Kaf'lı var

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın yarı finalinde iki eski Pınar Karşıyakalı rakip olacak. Turnuvanın en büyük favorisi son şampiyon Slovenya'yı sürpriz bir şekilde eleyen Mateusz Ponitka'nın formasını giydiği Polonya, bugün 3 sezondur Kaf-Kaf'ta görev yapıp yaz döneminde Anadolu Efes'le anlaşan Amath M'Baye'nin oynadığı Fransa'yla karşılaşacak. Son 16 turunda ay-yıldızlı ekibimizi dramatik bir uzatma bölümünde yenerek eleyen Fransa, dün de İtalya'yı yine uzatmada 93-85'le geçip yarı finale adını yazdırdı.