Teknik Direktör Tolugünç ve Sportif Direktör Güneş'in devre arasında gelecek sezon için bazı futbolcularla el sıkıştığı öğrenildi

Karşıyaka Teknik Direktörü Soner Tolungüç ve Sportif Direktör Atilla Güneş genç oyuncuları takıma kazandırmaya devam ediyor. Bir çok futbolcu ile görüşen yeşil kırmızılı kurmaylar korona virüs nedeniyle bekmeye geçerken bazı futbolcularla söz kesti. Kaf Kaf şubat ayında Elit B Ligi'nde mücadele eden Altay U19 Takım Kaptan’ı Oğuz Erk’i kadrosuna dahil etti. Orta saha merkezde oynayan genç yetenek için Sportif Direktör Güneş'in büyük çaba sarf ettiği belirtildi. Ayrıca bu transferde Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı ile Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu'nun dostluğunun rol oynadığının altı çizildi Başakşehir U19 takımının 2002 doğumlu milli kanat futbolcusu Bekir Akın konusunda da Karşıyaka'nın ısrarcı olduğu vurgulanıyor. Oyuncunun menajeriyle söz kesildi. Fakat futbolcuun Avrupa'dan da taliplerinin olması imza aşamasında sıkıntı yaratabilir.

Öte yandan 4 yıldır altyapı patentli aynı kadroyla mücadele eden Karşıyaka'da kadronun en eski ismi Metin Peker, kulüpte geçirdiği 10 sezonda 6 başkan, 17 teknik direktör eskitti. Yeşil-kırmızılılarda altyapıdan çıkıp ilk kez 2010-11 sezonunda 18 yaşındayken profesyonel sözleşme imzalayan stoper, ilk lig maçına o sezon 15 Mayıs 2011'de Güngören Belediyespor deplasmanında çıktı. O dönem Hüseyin Çalışkan'ın başkan olduğu Karşıyaka'da Metin'in profesyonel olarak kadroda yer aldığı 10 sezonda Cihan Büyükoral, Fatih Diniz, Ali Erten, Mutlu Altuğ ve Turgay Büyükkarcı kulüpte başkanlık yaptı. Teknik direktör Reha Kapsal döneminde profesyonel yapılan Metin, kulüpte Mustafa Uğur, Cihat Arslan, Sait Karafırtınalar, Yusuf Şimşek, Ayhan Akman, Rıza Tuyuran, Cüneyt Dumlupınar, Kemal Özdeş, Hüseyin Hamamcı, Soner Tolungüç, Turgut Uçar, Atilla Güneş, Halim Okta, Ufuk İskender, Aytekin Sümbül ve Mesut Toros'un teknik direktörlük dönemlerini gördü. Metin'in sözleşmeli futbolcu olduğu 10 sezonluk dönemde Cihat Arslan, Yusuf Şimşek ve halen görevde olan Soner Tolungüç kulüpte ikişer kez teknik adamlık yaptı.