Karşıyaka Kızılcabölükspor karşısında aldığı beraberlikle umutlarını tazeledi. Son sıradaki Kaf Kaf lige tutunma konusunda pes etmeyeceğini gösterdi

TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta üst üste 3 yenilgiyle son sıraya demir attıktan sonra zorlu Kızılcabölükspor deplasmanında son anlarda 2-2'lik beraberliği yakalayıp puan almayı başaran Karşıyaka, moral tazeledi. Son 3 yılda 2 kez küme düşerek amatör kümenin eşiğine gelen Karşıyaka'nın tamamı altyapı patentli genç kadrosu, Kızılcabölük beraberliğiyle erken pes etmeyeceklerini kanıtladı. Yeşil-kırmızılılarda bu yıl henüz sezon başında 3'üncü teknik direktör olarak göreve gleen Mesut Toros, kırılma noktası niteliğinde bir karşılaşma oynadıklarını söyledi.

İlk maçına çıkan, Kızılcabölük'ün evinde daha önce oynadığı 3 maçı da çok farklı kazandığını hatırlatan Toros, "Çok iyi mücadele ettik. Son anlara kadar mağlubiyeti kabullenmedik. Galibiyet golünü de bulabilirdik. Genç ve kırılgan bir takımız, oyuncularımızda üst üste yenilgilerle özgüven kaybı oluşmuş. Ancak bu deplasman bize pozitif enerji verdi. Yetenekli oyuncularımız var ve kısa sürede toparlanacağız. Pazartesi günü iç sahada oynayacağımız Osmaniyespor maçı mesai saatinde olmasına rağmen taraftarlarımızı stada bekliyoruz" dedi. Karşıyaka, bu sezon 2-2'lik Alibeyköyspor deplasmanının ardından ikinci kez son anlarda puan aldı.

pinarksk

Pınar Karşıyaka kendine geldi


Ligde istediği sonuçları alamayan Karşıyaka FIBA Europe Cup'ta C Grubu'ndaki ilk maçında Belçika'da Spirou Basket'i 86-77 yenerek moral buldu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde sezona art arda 2 mağlubiyetle başlayan Pınar Karşıyaka, Avrupa'da moral buldu. Yeşil-kırmızılı ekip, grup aşamasından itibaren katıldığı FIBA Europe Cup'ta C Grubu'ndaki ilk maçında Belçika'da Spirou Basket'i 86-77 yendi. Karşıyaka'da ligde tutuk olan İlkan, 15 sayı, 9 ribaundla maçın en değerli oyuncusu olurken Chatman 14, Henry ve Walker 13 sayıyla oynadı. Marei 12 sayı, 14 ribaundla double double yaptı. Karşılaşmayı 11 sayıyla tamamlayan Berk Uğurlu ise ilk yarının son saniyesinde kendi sahasından attığı müthiş üçlükle takımını soyunma odasında 46-42 önde götürdü.

Avrupa'da ilk haftadan farkını ortaya koyan yeşil-kırmızılılar, bu kupada haftayı galibiyetle tamamlayan tek Türk temsilcisi de oldu. Temsilcilerimizden Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol ile Karşıyaka'nın grubundaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor, haftayı yenilgiyle kapadı. Karşıyaka, Europe Cup'ta 24 Ekim Çarşamba günü ilk maçta İstanbul BŞB'yi yenen Donar Groningen'i liderlik yarışında evinde ağırlayacak. Yeşil-kırmızılı ekip, pazar günü ise ligde deplasmanda Avrupa'daki rakiplerinden İstanbul BŞB'ye konuk olacak.