Bir dönem Karşıyaka'da forma giyen Yugoslav kaleci Zlatko Juricevic'in hayatını kaybetmesi yeşil kırmızılı camiayı üzdü. Juricevic KSK'ye gelmiş en önemli yabancı oyuncular arasındaydı.

Karşıyaka'nın 1986-92 yılları arasında kalesini koruyan Zlatko Juricevic'in hayatını kaybetmesi büyük üzüntü yaşattı. Juricevic, Süper Lig'de o dönem yaptığı kurtarışlarla otoritelerin övgüsünü kazanmıştı. 28 Temmuz 1958 doğumlu yugoslav kaleci futbol hayatına ülkesinde başladı. Juričević, 2. Lig takımı olan FK rudar Prijedor kulübünde ilk
kez forma giydi. Sonrasında gösterdiği performansla Čelik Zenica'ya transfer oldu. 1980'lerin ikinci yarısından sonra Türkiye'ye gelip Karşıyaka ile sözleşme imzalayan Juričević, burada geçirdiği 5 sezonun ardından futbol kariyerine nokta koydu. Başarılı futbolcu Hırvatistan'ın Brač adlı adasında yaşamını sürdürmekteydi.

KULÜP MESAJ YAYINLADI


Yeşil-kırmızılı kulübün resmi internet sitesi, 60 yaşında hayata gözlerini yuman Juricevic için başsağlığı mesajı yayınladı: "Karşıyakamızda 1986-1992 yılları arasında forma
giyen ve yeşil kırmızılılarımızla 1986-1987 ve 1991-1992 sezonlarında şampiyonluklar yaşayan yugoslav kaleci Zlatko Juricevic’in yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Oynadığı dönemde takımımızın en önemli isimlerinden biri hâline gelen Juricevic’e allah’tan rahmet, camiamıza ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

Rıza Tuyuran: Unutmayacağız


Karşıyaka'nın unutulmaz futbolcularından 'Altobelli Rıza' lakaplı Rıza Tuyuran ise Juricevic'in hayatında tanıdığı en karakterli adamlardan olduğunu ifade etti. Futbolu tartışılmayacak olan Juricevic'in saha içinde de takımına gönülden bağlı olduğunu vurgulayan Tuyuran, “Benim futbol hayatımda tandığım en karakterli adamlardandı. Kaleciliği tartışılmaz özü sözü bir insandı. Unutulmaz çok anılarımız vardı. Buz gibi bir havada Ankaragücü maçına çıktık Ankara'da. Daha 30. dakikada Juricevic'in yediği iki tane hatalı golle 2-0 geriye düştük. Ayakkabılarını çıkartıp fırlatarak, “Oynamayacağım” dedi. Ama hocamız Tamer Kaptan çıkarmadı oyundan. devre oldu, soyunma odasına girdik. Tamer hocaya yine ısrar etti, ama çıkartılmadı. ikinci yarı skoru 4-2 yaptık ve kazandık. Juricevic de kurtarışlarıyla ikinci yarıya damga vurmuştu.Aramızdan ayrılışı bizi çok üzdü. Onu hiç unutmayacağız” dedi.

Hüseyin Hamamcı: Harika bir insandı


Kaleci Juricievic ile uzun süre birlikte çalıştığını söyleyen yine Karşıyaka'nın efsane isimlerinden Hüseyin Hamamcı çok üzgün olduğunu belirtti. Yugoslav kalecinin kimseyi üzmeyen harika bir karaktrer olduğunu ifade eden Hamamcı, “İnsancıl yönü olağanüstüydü. Takım arkadaşlarına her zaman yardım etleyi seven bir insandı. İşine çok saygılı beyefendi bir futbolcuydu. Karşıyaka'dan kimseyi kırmadan ayrıldı. Bağımızı hiç koparmadık. Son zamanlarına kadar hep irtibat halindeydik. Benim altyapıdaki oyuncularla geç saate kadar ilgilenmem onun ilgisini çekerdi. Gelip bu konuda benimle sohbet ederdi. Vefatı beni gerçekten çok üzdü” diye konuştu.

Muharrem Dirik: Kulüp mutlaka tören yapmalı


O dönemde Karşıyaka'da forma giymiş bir başka unutulmaz futbolcu Muharrem Dirik ise Juricevic için kulübün bir tören düzenlemesi gerektiğinin altını çizdi. Erken yaşta
hayatını kaybeden futbolcu için çok üzgün olduğunu vurgulayan Dirik, “Çok dürüst bir insandı. Futbolculuğu da kendisi gibi inanılmazdı. İlk geldiği gün kendisine biraz takılmıştım. Kaleciye hiç benzemediğini belirttim ve 'Tut bakalım şu topu' deyip kucağına attım. Şaşkın bir şekilde bana bakmıştı. Sonrasında yeteneğine hepimiz hayran kaldık ve birlikte şampiyonluk yaşadık. Kulübümüz gıyabında da olsa bir tören düzenlemeli” dedi.

Cevdet Çapar: Çok kişilikli birisiydi


Karşıyaka'da Juricevic ile birlikte oynayan Efsane golcülerden Cevdet Çapar da erken yaşta kaybettiği takım arkadaşı için çok üzgün olduğunu vurguladı. Juricevic'in kişiliği ile futbol sahalarına damga vurduğunu dile getiren Çapar, “Tam bir beyefendiydi. Genç yaşta hayatını kaybetmesine çok üzüldüm. Yeşil kırmızılı formaya hizmet etti, emekleri unutulmaz. Kaleciler saha içinde takım arkadaşlarıyla sürekli iletişim içinde olur. Fakat Juricevic'in yarım Türkçe'si bizim hep neşe kaynağımız olmuştu. Bizlere bağırıp çağırırdı fakat çoğunu anlamadığımız için ona maç sonunda takılırdık” dedi.