Kaf Kaf kısa sürede krizi aşamadığı takdirde, hem futbol takımı yeni puan silme cezalarıyla karşılaşacak, hem de Pınar Karşıyaka'daki yabancılar ligin ilk maçına çıkamayacak.

YÜKSEK borç yüküyle mali olarak yine zor günlerden geçen Karşıyaka, krizi aşamadığı takdirde hem futbolda yeni puan silme cezalarıyla karşılaşacak hem de basketbol takımını kaybetme riski yaşayacak. Futbolda ödenmeyen borçları nedeniyle FIFA ve Futbol Federasyonu'ndan önce transfer yasağı, sonra da geçen ay içinde toplam 6 puan silme cezası alarak 2'nci Lig'de düşme hattına gerileyen Karşıyaka, Okan Şahingöz, Makukula, Ofoedu, Juninho, Shukurov, Fall, Kovalchuk gibi eski futbolcularının alacaklarını kapatamazsa sezon içinde yeni puan silme cezalarıyla karşılaşacak.

Yaşar'dan destek bekleniyor

Basketbol takımına eylül ayında ödemesi gereken ilk maaşları henüz yatıramayan yeşil-kırmızılılarda yabancı oyuncular, paraları ödenmediği takdirde Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde pazar günü Anadolu Efes'le oynanacak ilk maça çıkmayacak. Karşıyaka, yeni yabancılarından Dustin Hogue'un 100 bin dolar tutarındaki bonservis bedelini de henüz ödeyip oyuncusuna lisans çıkaramadı. Futbolda krizi aşmak için federasyon gelirleri karşılığında borçları devralması planlanan bir fon şirketiyle görüşen yönetim, basketbol takımının maaşlarını da bugün Yaşar Holding'in desteğiyle yatırmaya çalışacak.