6 puan silme cezası almaması için eski futbolcularından Ofoedu'nun 310 bin TL alacağını yatıracak Karşıyaka, vergi yapılandırmasından yararlanmak için 253 bin TL güncel vergi borcunu da ödemeye çalışacak.

TFF 3. Lig'de kadrosunu korumaya çalışan transfer yasaklısı Karşıyaka, bugün hareketli bir gün yaşayacak. Futbol takımının yeni sezon öncesi FIFA'dan 6 puan silme cezası almaması için eski futbolcularından Ofoedu'nun 310 bin TL alacağını yatıracak Kaf-Kaf, vergi yapılandırmasından yararlanmak için 253 bin TL güncel vergi borcunu da ödemeye çalışacak. İç transferde 9 futbolcunun ardından takım kaptanı Mustafa Aşan'la da söz kesen yeşil-kırmızılıların tecrübeli futbolcuya imza attırması da bekleniyor. İç transferde fire vermek istemeyen Karşıyaka, Tayfun, Hakan, Abdülhamit'le de pazarlıklarını sürdürüyor. Takımdaki genç oyuncular ile altyapıdan denenen isimlerin antrenmanlara başladığı Kaf-Kaf'ta diğer futbolcular ise 1 Temmuz'da topbaşı yapacak. Öte yandan Karşıyaka Spor Kulübü, resmi internet sitesinden eski efsane futbolcusu Bulut Erk'i andı. Yayınlanan mesajda, "1951-1969 yıllarında yeşil kırmızı formamızı terleten unutulmaz futbolcularımızdan Bulut Erk’i aramızdan ayrılışının 15.yılında özlem ve saygıyla anıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Pınar Karşıyaka'nın yeni hocası Çıvgın


Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Antrenör Aleksandar Trifunovic'le yollarını ayırıp yeni sezonda yerli oyunculara ve gençlere değer veren, taraftarın enerjisine ayak uydurabilecek Türk bir çalıştırıcıyı takımın başına geçirmeyi kararlaştıran Pınar Karşıyaka, Özhan Çıvgın'la söz kesti.
Darüşşafaka'yla anlaşan Ahmet Çakı, Selçuk Ernak gibi alternatifleri de değerlendiren Karşıyaka, 5 yıldır Demir İnşaat Büyükçekmece'de görev alan Çıvgın'la prensipte el sıkıştı.

Çakı'nın yardımcısıydı


Kariyerinde daha önce Erdemirspor ve Darüşşafaka'da Ahmet Çakı'nın yardımcılığını yapan, Konya Anadolu Selçuk ve Büyükçekmece'yi çalıştıran 39 yaşındaki Çıvgın'ın yarın resmi sözleşme imzalaması bekleniyor. Büyükçekmece'yi Süper Lig'e çıkarıp 3 sezon ligde tutan genç çalıştırıcı, takımıyla 2 yıldır FIBA Europe Cup'ta da mücadele etti. Karşıyaka, yeni antrenörüyle sözleşme imzalamasının ardından 5 iyi yabancı transferi yaparak yetenekli yerli oyuncuların yer aldığı bir kadro oluşturmayı planlıyor.