Karşıyaka'da teknik direktörlük görevine getirilen Ufuk İskender, Karşıyakalılık ruhunu yeniden kazanacaklarını söyledi. İskender, "Kim olursa olsun 18 Karşıyaka çocuğu bana yeter” diye konuştu.

TFF 3'üncü Lig'e 38 yıl sonra düşen Karşıyaka'da teknik direktörlük görevine getirilen Ufuk İskender, Karşıyakalılık ruhunu yeniden kazanacaklarını söyledi. "Kulübün transfer yasağı bir teknik adam için serzeniş sebebi olabilir ama ben bu durumu bilerek geldim" diyen İskender, "Kim olursa olsun 18 Karşıyaka çocuğu bana yeter. As kadroda oynayan sözleşmeleri bitmiş birçok futbolcu var. Anlaşılan futbolcularla çok çalışıp en iyi takımı oluşturacağız. İlk hedefim takımda Karşıyaka ruhunu geri getirmek olacak. Ekonomik eksikliklere, transfer yasağına sığınarak sorun çıkaran bir oyuncu tüm takımı etkileyebilir. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Takımı, mevcut kadroyu ve gençleri iyi tanıdığını söyleyen Ufuk İskender, "Burada son dönemde bu şartlarda görev yapan Soner Tolungüç eski takım arkadaşım, Cihat Arslan eski futbolcum. Karşıyaka değil Türkiye'nin Dünya'nın en büyük camialarından biri. Yüküm çok ağır olacak. Karşıyaka'nın hedefleri her zaman en iyisidir ama 3 yılda 2 kez küme düşüp 3 farklı lig görmüş bir kulübüz. Karşıyaka'nın hedefi sadece futbolu değil kulübü kurtarmak, sorunları çözüp adım adım ilerlemek. Ben takımı önce bir aile haline getireceğim. Karşıyaka'nın ruhuna uyan bir yapım var. Önemli olan Karşıyaka ruhu olacak. Hedefimiz çok çalışmak. Bu kulüpte personelinden futbolcusuna herkesin yüzü artık gülecek" diye konuştu.


Karşıyaka’da büyük heyecan sona erdi


Karşıyaka Belediyesi’nin Gençlik, Spor ve Sağlıklı Yaşam Festivali ikinci gününde de renkli etkinliklere sahne oldu. Kano yarışmaları, halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Festival kapsamında gerçekleşen Türkiye Freestyle Futbol Şampiyonası’nda ise “futbolun sihirbazları” yeteneklerini yarıştırdı. Türkiye Freestyle Futbol Şampiyonası’nın final turunda ise coşku tavan yaptı. 8 farklı şehirden 16 sporcunun katıldığı şampiyonada, “futbolun sihirbazları” gözleri kamaştırdı. Türkiye Şampiyonu Furkan Doğan olurken, ikinciliği Okan Toğrul, üçüncülüğü ise Eren Ahmetceoğlu aldı.

KARŞIYAKALILAR AKIN ETTİ


Gün boyu gerçekleşen kano yarışları, havuzda yapılan Aqua Zumba gösterileri, söyleşiler, plates etkinlikleri de Karşıyakalıların beğenisini kazandı. Festivale katılanlar, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür etti.