Haber/ Levent ARIÖZ

Yeni sezonun ilk maçında Ümraniyespor'a 3-1 mağlup olan Altay'da yeniden kaleci sorunu ortaya çıktı. Evinde alınan ağır mağlubiyette kaleyi koruyan Aydın Bağ'ın yediği hatalı goller sonrası yeniden kaleye takviye ihtimali doğdu. Siyah beyazlılar yaz transfer dönemi boyunca çalkantılı bir kaleci arayışı içine girdi. Öncelikle eski kalecisi Gökhan Değirmenci ile uzun süre görüşen İzmir ekibi, deneyimli file bekçisinin Akhisar'a gitmesiyle planları bozuldu. Yaşanan süreçte Emre Koyuncu ile yollarını ayıran Altay, Yeni Çorumspor'dan Onurcan Piri'yi kadrosuna kattı. Ancak genç file bekçisinin 1-2 gün içinde kamptan ayrılıp takımdan ayrılmasıyla kaleci krizi daha da arttı. Apar topar Emre Koyuncu takıma geri çağırılırken, Çaykur Rizespor'dan Cihan Topaloğlu transfer edildi. Ligin ilk maçında kaleyi 2016 yılından beri siyah beyazlılarda genellikle yedek kulübesinde bekleyen Aydın Bağ korurken, 26 yaşındaki eldiven yediği hatalı goller sonrası yeniden kaleci transferi gündeme geldi. Transfer döneminin bitimine kadar İzmir ekibinin deneyimli bir file bekçisiyle anlaşması bekleniyor.

4 yıl sonra bu kez yenildi

TFF 1'inci Lig'de yeni sezonun ilk maçında evinde Ümraniyespor'a 3-1 mağlup olan Altay, son 4 sezonda lige ilk kez yenilgiyle başladı. Siyah-beyazlılar, 3'üncü Lig'de Play-Off şampiyonluğu yaşadığı 2016-17'de ilk karşılaşmasında evinde 24 Erzincanspor'u 2-0 mağlup etti. Bir sonraki yılı 2'nci Lig'de şampiyonlukla tamamlayan İzmir temsilcisi, sezonun ilk sınavında konuk ettiği Zonguldak Kömürspor'u 4-0 yendi. Siyah-beyazlılar, geçen sezon ise 1'inci Lig'de taraftarının önünde çıktığı ilk hafta mücadelesinde Ümraniyespor'u tek golle geçti. İlk maçlarda İzmir'de üst üste 3 yıl kazanan taraf olan Altay, bu kez aynı sevinci yaşayamadı.

10 kişi kalınca tepki verdik

Ümraniyespor maçının ilk yarısında takımın ilk hafta gerginliği yaşadığını dile getiren Altay sportif direktörü Özden Töraydın, "Ümraniyespor ligin iyi takımlarından biri. Yediğimiz ilk golde ilk maç stresi yansıdı. Özgür'ün gördüğü ikinci sarı kartı doğru bulmadık. Yine hakem hatalarıyla lige başladık. 10 kişi kalınca iyi bir tepki verdik, baskı kurduk ve golü bulduk. Bireysel hataları çözmemiz gerekiyor. Bu yenilgi nazar boncuğu olsun. Bu haftadan sonra bir ivme kazanacağımızı düşünüyorum. Takıma geç katılanlar fiziksel eksiklerini kapatacak ve ritmimizi bulacağız. Galibiyetler gibi mağlubiyetler de olacak" diye konuştu.