Altay'ın yeni sol beki Özgür Özkaya, transfer döneminde Boluspor başta olmak üzere bir çok takımdan teklif aldığını belirtip, "Kalbimin sesi bana Altay'a gitmemi ve şampiyonluk yaşayacağımı söyledi" dedi.

LEVENTSüper Lig'de 41 sezon yer alan, UEFA Kupası'nda mücadele eden ilk Türk takımı olan Altay, eski başarılı günlerine adım adım yaklaşıyor. 2 sezon içinde 3. Lig'den Süper Lig'in kapısına kadar dayanan siyah beyazlılar, bu sezon Spor Toto 1. Lig'e iyi bir başlangıç yaptı. Ümraniyespor galibiyetinin ardından, Afjet Afyonspor deplasmanından puanla dönen İzmir ekibinin yeni transferleri performanslarıyla göz doldurdu. Özellikle ilk 2 maçta hiç oyundan çıkmadan 90'ar dakika forma giyen sol bek Özgür Özkaya, Altay'a hemen adapte olduğunu gösterdi. Yaz transfer döneminde Gazişehir Gaziantep'ten siyah beyazlılara katılan 1988 doğumlu oyuncu, milli takım arasına kadar kalan 2 maçı kazanmayı hedeflediklerini ifade etti.

Fikstür avantajımız var


Özkaya, "İlk 2 maçta toplanan 4 puan adına mutluyuz. Önümüzdeki hafta oynayacağımız İstanbulspor ve 1 Eylül'de taraftarımıza kavuşacağımız Adanaspor maçlarından galibiyetle ayrılıp milli takım arasına namağlup girmek amacındayız. Altay hangi ligde olursa olsun hedefi şampiyonluktur. Ligi ilk 2 sırada bitiremezsek bile Play Off'larla Süper Lig'e çıkmak amacındayız. Ligin ilk haftalarında fikstür avantajımız olduğunu düşünüyorum. Kaybetmeme alışkanlığını edinirsek, eminim ki Süper Lig'e yükseleceğiz" dedi.


Futbolun mutfağından geliyorum


Futbola 9 yaşında Beşiktaş'ta başlayan Özgür, Türk futbolunun altyapı uzmanı Serpil Hamdi Tüzün'ün keşfi. Beşiktaş'ın tüm kategorilerinde forma giydiğini belirten 30 yaşındaki sol bek, "2007 yılında Ertuğrul Sağlam'ın teknik direktör olduğu dönemde ilk kez A takıma çıktım. Daha sonra 5-6 yıl boyunca kiralandım. 24 yaşında BJK ile sözleşmem bitti ve Süper Lig'de boy gösteren Elazığspor'la anlaştım. Şanlıurfaspor'la 2. Lig'de şampiyonluk yaşadım. 3. Lig'den en üst kademeye kadar oynadım. İşin mutfağından geliyorum. Alt liglerdeki zorlukları gördükten sonra şu an işime 4 elle sarılıyorum"cümlelerini kullandı.

Bir taraftar kazandırdım


Babasını ve erkek kardeşinin futbolla çok ilgili olduğunu, özellikle kardeşinin hiçbir maçını kaçırmadığının altını çizen Özgür, " Kardeşim Onur, son olarak TSYD kupası karşılaşmalarını statta takip etti. Her konuda bana yardımcı olur. Eksik yönlerimi söyler. Altay'a bir taraftar kazandırdım diyebilirim. Babam da futbolun içinden gelmiş İstanbul'da amatör küme takımlarında oynamış bir isim. Onların desteği beni daha güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Üç Özgür'le kupayı kaldıralım


Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve İletişim Sorumlusu Özgür Aşar'dan sonra siyah beyazlılardaki 3. Özgür olarak takıma katılan Özgür Özkaya, "Özgür ruhlu Altay olduk diyebiliriz. 3 Özgür'le umarım başarıya ulaşıp, sezon sonu birlikte şampiyonluk kupasını kaldırırız" dedi. Futbolu çok sevdiğini, boş zamanlarında Avrupa ve Türkiye liglerindeki maçları kaçırmadığını söyleyen Özgür, gönül bağının bulunduğu İstanbul'daki Beylerbeyispor kulübünü unutmuyor. Futbola başladığı yerlerden biri olan Beylerbeyi'ne malzeme yardımı ve fikir olarak katkılarda bulunduğunu dile getiren deneyimli futbolcu, "Ahde vefa duygusu gereği geldiğimiz yeri unutmuyoruz. Altay'da da sevilen bir kişi olmak, buradan ayrıldığımda Altaylı Özgür olarak anılmak isterim" dedi.

Savaşacağımızın garantisini veririm


Sosyal medyada Altay'ın taraftar gruplarını takip ettiğini ve "Siz sahada savaşın, biz tribünde gerisini yaparız" sözünden çok etkilendiğinin altını çizen başarılı sol bek, "Bazen çok kaliteli oynayamayabiliriz ama sahada terimizin son damlasına kadar koşacağımızın garantisini veriyorum.
Tribünlerin, iyi günde, kötü günde yanımızda olmaları çağrısında bulunuyorum. Eğer bu kenetlenme yaşanırsa Büyük Altay taraftarını yıllar sonra Süper Lig'e kavuşturacağız. Murat Uluç, İbrahim Akın, İbrahim Öztürk gibi sembol isimler takımımıza inanılmaz sahip çıkıyor. Biz de onların yollarından ilerleyerek takımdaşlığı üst düzeye çıkarmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Alsancak'ta korkulu rüya olacağız


2018-19 sezonunun devre arasında yetişmesi planlanan Alsancak Stadı'nda maça çıkmak için gün saydıklarını belirten Özgür, "Orada rakip olarak bir çok maça çıktım. Son olarak Şanlıurfaspor forması giyerken Karşıyaka'ya karşı oynamıştım. Oranın tarihi geçmişi, büyüsü çok farklı. Taraftarımızın coşkusuyla birlikte rakiplerin korkulu rüyası olacağız. Alsancak'ta kolay kolay kaybetmeyen bir takım olacağız" cümlelerini kulandı.

Yabancı hayranlığı var


Türk futbolunun, yerli oyunculara güvenmesi gerektiğini Spor Toto 1. Lig'den Fransa 1. Lig takımı Lille'e transfer olan Zeki Çelik örneğiyle anlatan Özgür Özkaya, "Süper Lig takımlarımızın Zeki'den haberi yokken, Fransız ekibi genç oyuncuyu renklerine bağladı. 2 maçtır da 11'de şans veriyor. Yine Altınordu'dan direkt Bundesliga'ya giden Çağlar Söyüncü kendini gösterip şimdi Leicester City'e transfer oldu. Yabancı hayranlığını bırakmamız lazım. Ülkemize, Türk futboluna katkı sağlayabilecek kaliteli yabancılar tabii ki gelsin. Konyaspor'dan takım arkadaşım Hleb inanılmaz bir oyuncuydu. Drogba ve Kuyt'la karşı karşıya oynadım. Kendini ispatlamış yabancı futbolcular Türkiye'ye transfer olsun ki yerli genç oyuncularımız onlardan birşeyler öğrenebilsin. Diğer süreçte Türk futbolcularımıza güveniyorum" diye konuştu.

Yarım kalan işi bitireceğim


Yaz transfer döneminde Boluspor başta olmak üzere bir çok takımdan teklif aldığını, ancak Altay'ın ilgisini öğrenince kalbinin sesini dinlediğini ifade eden Özgür, "İçimdeki Özgür bana, "Altay'a gitmelisin ve şampiyon olmalısın" dedi. Buraya geldiğimden beri yüzümden gülücük eksik olmuyor ve herkesle iletişimim üst seviyede. İyi ki kalbimin sesini dinlemişim. Kariyerimin en mutlu dönemini yaşıyorum" dedi. Kendisi gibi Gazişehir Gaziantep'ten Altay'a gelen Yasin'in de transferinde etkili olduğunun altını çizen Özgür, "Burada çok planlı bir oluşum olduğunu söyledi. Ayrıca eski takım arkadaşlarım Muharrem Ozan ve Fatih Gül çok olumlu yorumlar yaptı. Biz Yasin'le geçen sezon Gazişehir Gaziantep'le Süper Lig'e çıkmayı Play Off finalinde Erzurumspor'a yenilerek kaybetmiştik. Bu kez yarım kalan işimizi tamamlayıp Altay'la şampiyonluğu kucaklama amacındayız" dedi.