Bölgesel Amatör Lig 8. Grup'ta 7 maçta topladığı 14 puanla zirve iddiasını sürdüren İzmirspor'da sürpriz bir golcü takımını taşıyor. Takımın 28 yaşındaki stoperi Utku Gülümser attığı 5 golle lacivert beyazlıların en golcü ismi durumunda.

LEVENTHafta sonu 3-1 kazanılan Salihli Belediyespor karşılaşmasında 2 kez ağları sarsan Utku, Yalova Kadıköy, Somaspor ve Gülbahçe karşısında fileleri sarstı. Utku gollerinin tamamını duran top organizasyonları sonucunda atarken, İzmirspor Teknik Direktörü Serdar Sabuncu, bu konu için özel antrenörleri olduğunu ifade etti. Mertcan Arda Tekin'in takımın duran top antrenörü olduğunu ifade eden Sabuncu, "Günümüz futbolunda duran topların ne kadar önemli olduğunu Dünya Kupası'nda gördük. Akan oyunda gol bulmadan yarı final oynayan İngiltere, en büyük örnek. Sadece korner atışlarına değil, taç, frikik, autlar dahil, belli set ve planlarımız var. Bu sezonki 16 golümüzün, 6'sı duran toplardan geldi ve hepsi çok çalışmanın eseri" cümlelerini kullandı.

Rakibin zayıf yönlerini çözdük


3-1 kazandıkları Salihli Belediyespor karşılaşmasına çok iyi hazırlandıklarını ve rakibin zayıf yönlerini çözerek skora gittiklerini ifade eden Serdar Sabuncu, "Sahayı kullanım açısından, taktik anlamda, rakibin gücü, güçlü yönleri ve zayıf yerlerini çok iyi analiz ettik. İdmanlardaki uygulamamızı maça yansıttık. Özellikle topun bizde fazla kalmasını hedefledik. Oyunun senaryosu beklediğimiz gibi gerçekleşti. Oyuncularımıza verdiğimiz tüm görevleri sahada yerine getirmeleri bizim açımızdan oldukça sevindiriciydi. Balçova Belediye Başkanı başta olmak üzere tesis sorumlularına bize ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ederiz" dedi. Pazar günü Çiğli ile İzmir derbisine karşılaşacaklarının altını çizen Sabuncu, " İzmirspor armasına yakışan mücadeleyi sergileyerek, maçı kazanma adına elimizden gelenin en iyisin vereceğiz" dedi.