Haber/ Levent ARIÖZ

Bölgesel Amatör Lig 10.Grup'ta ikinci yarının açılış haftasında Torbalıspor'u 2-0 yenip son 7 maçta 7 galibiyet alan İzmirspor gözünü üst sıralara dikti. İzmirliler yarışında direkt rakibi Torbalı'yla arasındaki puan farkını 12 yapıp, alt sıralarla bağını koparan Şimşek, kalan haftalarda şampiyonluk için mücadele edecek. Lacivert beyazlıların teknik direktörü Ali Metin, galibiyet serisini devam ettirmeleri halinde zirveye yaklaşacaklarını belirtip, "Çiğli Belediyespor'un 8 puan gerisindeyiz. Ve onlarla bir maçımız var. Üst sıralardaki takımların kaybetmesini bekleyip, galibiyet halkalarımıza yenilerini eklemeliyiz. Torbalıspor'u 2-0 yenerek hem ikili averajda rakibin üstüne çıktık hem de puan farkını 12'ye yükselterek büyük ihtimalle bu sezon düşme anlamında korkulu rüya görmeyeceğiz. Haftasonu İstanbul'da Sultangazispor'u da yenerek galibiyet serimizi 8 maça çıkarmak amacındayız" dedi.

Stat arayışı sürüyor

Sezonun ilk yarısında iç sahada maç oynayacak stat bulamadıklarını ve önceki günde Torbalıspor'u Tire 4 Eylül Stadı'nda konuk ettiklerini hatırlatan deneyimli teknik adam, "Biz teknik oyunculardan kurulu bir takımız ve çim sahada iyi futbol oynuyoruz. Bu tür zeminde çok zor kaybederiz. Hala iç sahada ev sahibi olacağımız nihai stadı bulamadık. Önümüzdeki haftalarda başka bir statta oynayabiliriz. Yönetimimiz Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile görüşmelerine devam ediyor" diye konuştu. Torbalıspor karşısında attığı 2 golle takımına galibiyeti getiren Ümit Koz'un performansına da değinen Ali Metin, "Bu sezon 11. golüne ulaştı. Patlama yapacağını sezon başından beri biliyorduk. Bu performansı devam ederse, üst liglerde kendisini görübeliriz. Ümit'in dışında

Eşref, Fatih ve yeni transferimiz Erdal Alıcı da skora yakın isimler. İzmirspor'u önümüzdeki haftalarda daha güzel günler bekliyor" cümlelerini konuştu. Lacivert beyazlılar devre arası transfer döneminde Gaziemir Futbol Kulübü'nden stoper Baran Karakoç ve Sökespor'dan forvet oyuncusu Erdal Alıcı'yı renklerine bağlamıştı.