HABER/  Mehmet DEMİRPOLAT

Profesyonel lig özlemini bu sezon dindirmek için yola çıkan İzmirspor'da kriz var. Ödemişspor mağlubiyetiyle Bölgesel Amatör Lig'in ikinci yarısına iyi başlayamayan ve liderin 7 puan gerisine düşen Şimşek'te saha içinin yanında dışında da sorunlar yaşanıyor. 13 Ocak'ta gerçekleştirilen Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda Başkan Mustafa Gürkan, yönetimini camianın yakından tanıdığı Tuncay Kaynar ve Barış Bilici gibi isimlerle güçlendirmişti. Sezon başından bu yana mali sıkıntılar yaşayan İzmirspor, futbolcuların alacaklarını geçtiğimiz çarşamba günü ödeyeceğinin sözünü vermişti.

Kaynar istifa etti

Ancak beklenen ödeme yapılmayınca Futbol Şube Sorumlusu Tuncay Kaynar görevinden istifa etti. Yaşanan maddi sıkıntılardan yaka silken oyunculardan, Murat Arslan ve Beşir Ndiaye takımdan ayrıldı. Önümüzdeki günlerde de yaprak dökümünün devam edeceği öğrenildi. Ayrıca teknik heyetin sezon başından beri, kulüp personelinin de 3 aydır maaşını alamadığı ifade edildi. Teknik Direktör Serdar Sabuncu'nun da görevinden ayrılmasının an meselesi olduğu gelen bilgiler arasında. Kadronun bir çok bölgesinde eksiklik olmasına rağmen, sadece tecrübeli futbolcu Serkan Silan'ı transfer eden Şimşek'i önümüzdeki günlerde zor bir periyot bekliyor. Lacivert beyazlılar önümüzdeki iki haftada önce 3. sıradaki Gülbahçespor, ardından lider Somaspor'la karşılaşacak.

Kaleci Uğur'a protesto

İkinci yarının açılış karşılaşmasında Ödemişspor'a 3-2 mağlup olan İzmirspor'da taraftarlar, kaleci Uğur Engür'e büyük tepki gösterdi. Yenilen iki golde hava topuna boşa çıkan ve 1 penaltının yapılmasına sebebiyet vererek Şimşek'in kalesinde gördüğü 3 golde de direkt etkisi olan Uğur'a sosyal medyada eleştiri yağdı. Lacivert beyazlı futbolseverler, kaleci bölgesin mutlaka takviye yapılmasını yorumlarıyla dile getirdi.