Lacivert beyazlılarda forma giymiş unutulmaz futbolcular Tarık Gençay, Seyfi Talay ve Özcan Altuğ'un rölyefleri İzmirspor kulüp binasının karşısındaki İzmirspor Parkı'na yapılacak.

LEVENT İzmir ve Türkiye'nin en köklü külüplerinden İzmirspor, efsane isimlerini ölümsüzleştiriyor. Lacivert beyazlılarda forma giymiş unutulmaz futbolcular Tarık Gençay, Seyfi Talay ve Özcan Altuğ'un rölyefleri İzmirspor kulüp binasının karşısındaki İzmirspor Parkı'na yapılacak. Mayıs ayı içinde hazır hale gelecek rölyeflerde, ayrıca 3 efsane ismin özgeçmişleri yer alacak. İzmirspor kulübünün talebi üzerine çalışmalara başlayan Karabağlar Belediyesi, öncelikle İzmirspor Parkı'nı yenileyip, ardından efsane isimlerin rölyeflerini monte edecek. Şimdiden rölyefin işleneceği beton blok, parka yerleştirilirken önümüzdeki ay yapılacak son rötüşlerin ardından Tarık Gençay, Seyfi Talay ve Özcan Altuğ'un kabartmaları hazır hale gelecek. İzmirspor ve Türk futboluna adını altın herflerle yazdırmış 3 efsane ismin özgeçmişleri şu şekilde:

Tarık Gençay: Gençay, Eşrefpaşa'da 1926 yılında dünyaya geldi. 17 yaşında İzmirspor'da forma giymeye başladı. Askerlik yaşı geldiğinde askere gitti ve Karagücü'nde oynadığı 1946-47 sezonunda İzmir Şampiyonluğu yaşadı. Takım arkadaşları Tarık Gençay'ı İzmirspor'un gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak tanımlar. Gençay, 17 Eylül 1987 yılında hayata gözlerini yumdu.

Seyfi Talay: 23 Ocak 1934 yılında İstanbul Kireçburnu'nda dünyaya geldi. Daha sonra ailesi İzmir'in Hatay semtine yerleşti. 1952-53 sezonundan itibaren İzmirspor'da kaleci olarak forma giydi. 1954-55 sezonunda Seyfili İzmirspor, İzmir şampiyonu oldu. Bu arada asker olduğu için ordu milli takım kalesini koruduğu yıl Dünya Şampiyonu oldu. Her iki ayağını çok iyi kullandığı için takımın tüm penaltılarını rahmetli Seyfi Talay kullanırdı.

Özcan Altuğ: Milli ligin(Süper Lig) kurulduğu 1959'da ilk golü atan Özcan Altuğ 1935 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Futbola İzmirspor lokal takımında başladı. Süper Lig'in ilk golünü Beykoz'a atarak tarihe geçmiştir. Kısa bir süreliğine Fenerbahçe'ye transfer oldu. Futbolu bıraktıktan sonra ticarete atılarak yaşamını sürdürdü. 1999 yılında hayata gözlerini yumdu.