Haber/ Levent ARIÖZ

Emin İşletir'in başkanlığa gelmesiyle hedefini yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig şampiyonu olarak 3. Lig'e yükselmek olarak koyan İzmirspor, radikal bir hamleye hazırlanıyor. Teknik direktörlüğe

İşitme Engelliler Milli Takımı'yla 2 Avrupa, 2 Dünya, 1 Olimpiyat şampiyonluğu yaşayan Ali Metin'i getiren lacivert beyazlılar, Metin'in önerdiği 6 işitme engelli futbolcuyu kadroya katmaya hazırlanıyor. Şimşek'in çiçeği burnunda teknik direktörü Ali Metin, özellikle 2 oyuncunun üzerinde durduklarını, profesyonel liglerde oynayan ilk işitme engelli futbolcu Tokatsporlu forvet Fırat Kaya ve milli takımın 10 numarası Eşref Metin Su'yu transfer etmeye çok yakın olduklarını ifade etti. Metin, "İşitme engellilerin içinde yıldız futbolcularımız var. İşitme engelli ilk profesyonel futbolcu olan forvet Fırat Kaya'yı profesyonellikten amatöre döndüreceğiz. Türkiye liglerinde bir forvet eksikliği var ve göreceksiniz, Fırat kalitesiyle kendisine hayran bırakacak. Kasımpaşa altyapısında 2014'ten 2018'e kadar görev aldıktan sonra, geçen sezon 2. Lig ekibi Tokatspor'da 8 maça çıktı ve 2 gole imza attı. Ona çok güveniyorum. Ayrıca İşitme engelliler milli takımıyla Avrupa ve dünya şampiyonlukları yaşadığım kadronun 10 numarası Eşref Metin Su'yu da kadroya dahil etmeyi düşünüyoruz. İzlediğiniz zaman mest olacaksınız. Benim en büyük amaçlarımdan biri, bu çocukların da futbol oynayabildiklerini hatta normal futbolculardan daha kaliteli olduklarını gösterebilmek. Zaten Avrupa ve Dünya şampiyonu olarak kendilerini kanıtladılar. Yetenekli bir çok genci kapı arkasında bırakmak yerine piyasaya sürmek amacındayız. . Fiziksel hiçbir eksiklikleri yok sadece duymada problemleri var. 6 işitme engelli oyuncu transfer listemizde. Transfer görüşmeleri neticelenince kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

İşaret dilini biliyor

İzmirspor'un yeni teknik direktörü Ali Metin, İşitme Engelli Milli takımını çalıştırdığı dönemde, işaret dilini öğrendiğini ve işitme engelli futbolcuların takıma transferi halinde çevirmen olmadan oyuncularla iletişime geçeceğini kaydetti. Metin, "İşitme Engelliler milli takımı teknik direktörlüğüne 2013 yılında başladım. Bir sistem oluşturduk. 2 Dünya, 1 Avrupa, 1 U21'de Avrupa ve Olimpiyat şampiyonluğu kazandık. Artık bu kulvarda misyonumu tamamladığımı düşündüm. Ve birikimlerimi normal futbol takımlarına aktarmak istedim. 2 ve 3. Lig'de mücadele eden 4 kulüpten teklifler aldım." dedi.

Profesyonel teklifleri reddettim

İzmirspor'dan ortak tanıdıklarım vesilesiyle lacivert beyazlıların ilgisi olduğunu duyunca, profesyonel takımların teklifini geri çevirdiğini söyleyen Ali Metin, "İzmirspor gerçekten çok büyük bir camia ve önemli bir vitrin. Başarılı bir sezon geçirmek istiyoruz. Başkan Emin İşletir'le bir toplantı yaptık. Takımda gidecek kalacak futbolcuların planlamasını yaptık. Geçen sezonki takımda çok önemli isimler var. Bizim asıl amacımız takımı İzmirli futbolculardan kurmak. Altyapıya çok önem vereceğim. Perşembeden itibaren altyapı idmanlarını takip edeceğim" cümlelerini kullandı.