Haber/ Levent ARIÖZ

Bölgesel Amatör Lig 10.Grup'ta son 6 maçını kazanarak devreye moralli giren İzmirspor, iç sahada yaşadığı stat belirsizliğinden şikayetçi. Lacivert beyazlıların teknik direktörü Ali Metin, bu sezon 3 farklı sahada rakipleri ağırladıklarını ve her hafta deplasmanda oynuyormuş hissiyatı taşıdıklarını söyledi. Metin, "Tam Buca İlçe Stadı'na alıştık derken, son 2 iç saha karşılaşmasında Balçova Sahası ve Kemalpaşa Stadı'nı kullandık. Ligin ikinci yarısında bu sorunu halletmek adına bazı planlarımız var. 3-4 alternatif içinden bize en elverişli olacak stada karar verip, ikinci yarı saha değiştirmeden iç saha avantajımızı kullanmak istiyoruz. İsteğim çim sahası olan bir statta rakipleri ağırlamak. Geçen pazar Çayırovaspor'u konuk ettiğimiz Kemalpaşa Stadı'nın zemini bataklıktı. Biz teknik oyunculardan kurulu, pas yapan bir takımız. Bu durum aleyhimize oldu. Neyse ki ikinci yarıda attığımız gollerle kazanmasını bildik. Stat sorununu çözersek hedefe ulaşma yolunda işimiz kolaylaşır" dedi.

Hedef Çiğli'yi yakalamak

Sezon başında yaşanan inişli çıkışlı grafiğin sebebini de açıklayan Ali Metin, "Futbolcular arasındaki uyum sürecini geç tamamladık. Kaybettiğimiz maçlarda bile pozitif futbol sergilesek de

sonuç alamıyorduk. Son 6 haftada şeytanın bacağını kırdık. Gebzespor gibi tehlikeli bir takımı deplasmanda yendik. 3. Lig ayarında bir kadrosu olan Bağcılarspor'u devirdik. Çok değerli puanlar topladık. Yalovaspor maçı hariç tüm müsabakalarda gol attık. Ve buu forvetsiz başardı. Devre arası transfer döneminde başta santrfor olmak üzere eksikliğini gördüğümüz 4-5 mevkiye takviye yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz lider Çiğli Belediyespor'u yakalamak. 8 puan kapatılmayacak bir fark değil" ifadelerini kullandı.

Üst liglerden teklif alıyorlar

Sezon başı transfer ettikleri işitme engelli oyunculara profesyonel liglerden teklifler geldiğinin altını çizen İzmirspor Teknik Direktörü Ali Metin, "Üst lig oyuncuları olduklarını spor camiasına kanıtladılar. Gelen tekliflere rağmen sezon sonuna kadar İzmirspor'da kalacaklar ve hedefe beraber koşacağız. İşitme engelli futbolcular dışında en büyük çıkışı Ümit Koz yaptı. Sol bek Burak önemli aşama katetti. Ligin ikinci yarısında da aynı çalışma azmini gösterirlerse hem İzmirspor hem de kendileri kazançlı çıkacaktır" cümlelerini kullandı.