Birbirinden ünlü Avrupa kulüpleir, Altınordu’nun Nisan 2019’da 6.’sını düzenleyeceği Uluslararası U12 İzmir Cup’taki yerlerini daha şimdiden ayırttı.

ALTINORDU, beş yıldır dünyanın en ünlü kulüpleri bir araya getirdiği Uluslararası U12 İzmir Cup’ın 6.’sı için çalışmalarına başlarken, bir çok kulüp daha şimdiden rezervasyonlarını yaptırdı.
Bugüne kadar Manchester City, Paris Saint Germain, Ajax, Porto, Werder Bremen, Athletic Bilbao, Anderlecht, Dinamo Kiev ve Sampdoria gibi devlerin yer aldığı turnuva, önümüzdeki yıl 5-6-7 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Selçuk’taki İsmet Orhunbilge Tesisleri’ndeki turnuvaya geçen yılın şampiyonu Hollanda’dan AZ Alkmaar, Almanya’dan Hamburg, Portekiz’den Benfica, Belçika’dan KRC Genk, Galler’den Cardiff City ve Fransa’dan Olimpik Marsilya takımlarının kayıtları tamamlandı.

44 FARKLI ÜLKE, 176 FARKLI KULÜP


Uluslararası U12 İzmir Cup’a geride kalan 5 yılda 148’i yabancı toplam 176 farklı kulüp katıldı. Sadece Avrupa değil, İran’dan Brezilya’ya, Avustralya’dan Katar’a kadar 44 farklı ülkeden ekiplerin mücadele etiği U12 İzmir Cup’a katılan çocuk sayısı ise 4 bin rakamını geride bıraktı. Beş turnuvayı yerine izleyen futbolseverlerin toplamı ise 30 bini aştı.

En istikrarlısı Sinan Osmanoğlu


SPOR Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu'da sezon başında yuvaya dönen stoper Sinan Osmanoğlu, kaleci Erce'yle birlikte takımın en istikrarlı ismi olarak dikkat çekti. Gazişehir Gaziantep'te geçirdiği 1 sezonluk aranın ardından daha önce 5 sezon formasını giyip kaptanlığını yaptığı Altınordu'ya dönen tecrübeli savunmacı, ilk 8 maçta 720 dakika oyunda kaldı. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu'nun vazgeçmediği isimlerin başında gelen 1.97 boyundaki Sinan, hem hava toplarında hem de ikili mücadelelerdeki performansıyla alkış topladı. Kırmızı-lacivertlilerde Sinan'dan sonra en fazla forma şansı bulan futbolcu 714 dakika yine savunmadan stoper Hasan oldu.