Haber /Levent ARIÖZ

İzmir'de yüzme sporunun kalbi olan Alsancak Yüzme Havuzu kapandıktan sonra, yüzme camiasının büyük sıkıntısını yaşadığı havuz problemi çözülüyor. İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla Halkapınar Spor Kompleksi'nin bitişiğindeki boş araziye olimpik havuz yapmak için çalışmalara başladı. Projesi hazır olan yüzme kompleksinin arazisine zemin etüt çalışmaları yapıldı. Zeminden çok fazla su çıktığı, alanın sağlamlaştırılması için ilgili birimlerin çalışmalar yaptığı kaydedildi. Bölgede devam eden metro yapım çalışmalarının da, havuz yapılacak araziyle çakışmadığı ve arazide herhangi başka bir problem bulunmadığı öğrenildi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile proje konusunda mutabakata varması durumda 2 ay içinde havuz inşaatı çalışmalarının başlayacağı kaydedildi.

Narlıdere'ye balon sistemi

Yüzme sporcularının havuz probleminin çözümü için 3 yeni gelişme daha yaşandı. Özellikle kış aylarında kapalı yüzme havuzu bulunamadığı için çok zorlanan yüzmeciler, artık Katip Çelebi Üniversitesi'nin yüzme havuzunda çalışabilecek. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün, üniversite ile anlaşmaya vardığı, teknik bir kaç arızanın giderilmesiyle birlikte sporcuların gelecek haftadan itibaren kompleksi kullanabilecekleri kaydedildi. Ayrıca Alsancak Yüzme Havuzu için de yeni gelişmeler var. 30 Ekim İzmir Depremi sonrası, yapılan deprem testinde, emektar kompleks için güçlendirilmesi gerekli raporu çıktı. Havuzda analiz ve mimari çalışma yapıldığı ve havuzun tadilatının en kısa sürede başlayacağı ifade edildi.

Narlıdere Havuzu'nun üstü balonla kapatılacak

Şu an İzmir'de özellikle yazın sporculara ev sahipliği yapan Narlıdere Yüzme Havuzu'nun da üstünün kapanması gündemde. Havuzun üstüne yapılması planlanan çelik sistem, atlama kulesi ile çakışacağı için bu proje rafa kaldırıldı. Balon sistemiyle havuzun kapanıp, kış aylarında da faaliyet göstermesi için Gençlik Spor İl Müdürlüğü yoğun çaba harcıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılacak bütçe görüşmelerinin ardından çalışmalara hız verilecek.