Röportaj / Levent ARIÖZ

Eski günlerine dönmek için bu sezona oldukça hızlı başlayan 3. Lig 1. Grup ekibi Bucaspor 1928, 14 lig maçında 29 puan toplayarak, lider Diyarbekir'in 3 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor. Başkan Cihan Aktaş önderliğinde yeniden yapılanarak adım adım üst liglere çıkmayı amaçlayan sarı lacivertlilerin bu sezonki en önemli futbolcusu şüphesiz Tunç Murat Behram. 30 yaşındaki forvet 12 lig maçında 8 gol atarak, takımının skor yükünü çekiyor. Geçen sezon Fırtına'da attığı gollerle büyük sükse yapan Mehmet Fuat Gölbaşı'nın bu sezon takımda kalmayacağının açıklanmasının ardından "Acaba yeri dolmayacak mı" sorusu da Tunç'un performansıyla unutulmuş oldu. 1990 doğumlu forvet, ligde geride kalan 13 hafta, sezonun devamı ve kişisel hedefleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta sonu Fatsa Belediyespor deplasmanında kazandıkları maçın önemine değinen tecrübeli golcü, "Diyarbekirspor'u takibi sürdürmemiz gerekiyordu. Elbet bir gün puan kaybedecekler ve biz öne geçeceğiz. Fatsa karşılaşması da bizim için iyi geçti. Ben de bir gol atarak takımıma katkı sağladım. Ancak deplasmanlarda bizim en önemli rakibimiz korona virüs. İzmir'de şartlar çok iyi ancak, dış sahada aynı hijyen sağlanamayabiliyor. Testi pozitif çıkan takımlar genelde deplasmana giden ya da dönen ekipler oluyor. Seyahat ve konaklama şartlarının pandemi dönemine uygun olması çok önemli. Biz de kişisel olarak ve kulüp olarak kendi önlemlerimizi alıyoruz. Devre arasına kadar oynayacağımız 3 müsabakayı kazanıp, Diyarbekir'in puan kaybetmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yarım kalan işi tamamlayacağım

2013-14 sezonunun devre arasında Göztepe forması giyerek ilk İzmir deneyimini tadan tecrübeli forvet, o dönem fiziken ve mental olarak hazır olmadığını dile getirdi. Tunç, "O sezon 2. Lig'de iken Play Off yarı finalinde Hatayspor'a elenmişti. Göztepe'ye gol katkısı yapamamıştım. Şimdi ise daha deneyimlendim. Tam anlamıyla hazırım. İzmir'e kendimi ispatlamak istiyorum. Göztepe'de yarım kalan işimi, Buca'yı şampiyon yaparak ve kendi performansımı en üst düzeyde göstererek tamamlamak istiyorum. İzmir'in üst liglerde futbol takımı sayısının çoğalmasını istiyorum. Umarım Buca'da bunu başarırız" ifadelerinde bulundu.

Kaynaklar'da korona riskinden uzağız

Özellikle 3. Lig'de bir çok takımın korona virüs salgınından muzdarip olduğunu, Bucaspor 1928'in ise şehir hayatından  izole çalıştığı için bu konuda avantajlı olduğunu ifade eden Tunç Murat Behram, "Kaynaklar Tesisleri, kentten uzak ve çoğumuz tesiste kaldığımız için korona virüs konusunda büyük sıkıntı yaşamadık. Evli futbolcu sayısı az ve tesiste hayatımıza devam ediyoruz. Kulübümüz de hijyen konusunda çok titiz davranıyor" cümlelerini kullandı.

Buca altyapısı gibisini görmedim

Oynadığı diğer takımlara göre Bucaspor 1928 altyapısının en gelişmiş yapı olduğunu vurgulayan 1990 doğumlu forvet, "Buradaki gençlerin hepsinin altyapılarda maç tecrübesi var. Oldukça profesyonel bir zihniyet altında çalışıyorlar. Daha önce oynadığım Göztepe'de de, Mersin İdman Yurdu'nda da, Nazilli Belediyespor'da ya da Şanlıurfaspor'da böyle bir yetenek havuzu görmedim. 

Olur da korona virüsten etkilenirsek gözümüz arkada kalmayacak. Bizim yerimize oynayacak çok yetenekli gençler var. İyi açıdan bakmak gerekirse bu kötü dönemde de yeni isimlerin önü açılmış olacak" dedi. 

Gol rekorumu kırabilirim

"Bucaspor 1928'de oyuncuya dayalı bir sistem yok" diyen Tunç, "Diyarbekirspor'da oynadığım dönemde mantalite futbolcu üzerinden gidiyordu. Hücumda tüm toplar bende toplanıyordu ve bu şekilde kariyerimin en yüksek gol rakamını yakaladım. 17 kez ağları sarstım. Buca'da ise takım oyunu var. Çok yetenekli oyuncularla oynuyorum. Kariyerimin en yüksek gol sayısına ulaşırım diye düşünüyorum. Sezon sonu 17 rakamının üstüne çıkabilirim" cümlelerini kullandı.

Süper Lig'de oynayacak kalitede gençlere sahibiz

Buca altyapısında bir çok cevherin bulunduğunu dile getiren Tunç Murat Behram, " A takımda oynayan Cuma, Oğuz, Bartu, Sebahattin gibi oyuncular Süper Lig görebilecek yetenekteler. Ancak daha çok çalışmaları ve hiç bir zaman oldum dememeleri lazım. Önlerinde çok uzun yol var. Onların dışında alt yaş kategorilerinde 4-5 tane herkesin dilinde olan genç cevherler var. Buraya geldiğimde bu kadar özkaynağa değer verdiklerini düşünmüyordum. Gerçekten çok şaşırdım ve diğer kulüplere örnek olmasını diliyorum" dedi.

Burada uzun yıllar kalmak amacındayım

"30 yaşındayım ve artık attığımları daha dikkatli seçebiliyorum" diyen Tunç Murat, "12 farklı takımda oynadım ve en mutlu olduğum takımdayım diyebilirim. Burada şampiyon olup Buca'da uzun yıllar kalmak istiyorum. Adım adım üst liglere çıkmak amacındayım" ifadelerini kullandı.

16 yaşından bu yana profesyonel olarak futbol oynadığını ve futbolcu olmazsam diye hiç düşünmediğini sözlerine ekleyen deneyimli isim, " Babam nakliyeciydi ve hiç onun işini yaparım diye düşünmedim. Hep yeşil sahalara odaklandım. Aslında altyapıda ilk oynadığım zamanlarda çok savruktum. İdmanlara pek gelmezdim. Bir hocamız çok baskı yaptı. Evime kadar gelip, götürdü. Onun emeğiyle disiplin sahibi oldum. Mersin İdman Yurdu altyapısı da o zaman fena değildi. Böylece önüm açılmış oldu" diye konuştu.

A Milliler, Euro 2021'de hayal edilemeyecek başarı yakalayacak

A Milli Takım'la ilgili görüşlerini de paylaşan Tunç Murat Behram, UEFA Uluslar Ligi'nde bir alt lige düşmenin çok önemsenmemesi gerektiğini, EURO 2021'de ay yıldızlıların hayal edilemeyecek başarılara ulaşacağını kaydetti. Tunç, "İnanılmaz yetenekli ve sürekli alternatif üreten bir kadromuz var. Önümüz çok açık. Euro 2021'de gruptan çıkıp üst turlara yükseleceğimizi, kimsenini düşünemeyeceği dereceleri elde edeceğimizi düşünüyorum. Ayrıca genç bir ekibiz ve uzun vadede turnuvalara katılan çeyrek, yarı final gören hatta şampiyonluğu zorlayacak bir oyuncu grubuna sahibiz" dedi.