İZVAK Başkanı Ali Erten, Alsancak ve Gürsel Aksel Stadı'nın inşaasının tüm hızla sürdüğünü, Karşıyaka stadında ise yaşanan mahkeme süreçleri nedeniyle çalışmaların yarım kaldığını ifade etti

İzmir'in merakla beklediği 3 stattan Alsancak ile Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, Karşıyaka Stadı'nda yaşanan sorunların çözülmesi için çabalar sürüyor. İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten, Alsancak Stadı'nın hem Türk futbolu hem de İzmir açısından önemli bir yeri olduğunu söyledi. Erten, stat inşaatının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, "Hem bakanlık yetkililerimiz, hem müteahhitlik firmamız 7 gün çalışıyorlar, cumartesi-pazar tatil yok. Akşam mesai yapıyorlar, bunun bütün amacı yıl sonuna kadar tamamlamak. Çok ekstra bir durum olmazsa aralık ayı sonunda tamamlanması planlanıyor. İnşallah 2018-2019 sezonunun ikinci yarısında burada maçların oynandığını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Karşıyaka'da iş başa döndü


Göztepe için yaptırılan Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin daha kapsamlı bir proje olduğunu anlatan Erten, Göztepe Kulübünün hem İzmir için hem de kulüp için önemli bir proje ortaya koyduğunu kaydetti. Erten, daha kapsamlı olduğu için yapımının biraz daha süre alacağını belirterek, "Orada da İzmirimize ciddi değer katacak bir proje çıktı." diye konuştu. Karşıyaka Stadı'nda inşaat başladığında diğer statların henüz proje aşamasında olduğunu ancak inşaatın itirazlar ve mahkeme süreçleri nedeniyle yarım kaldığına işaret eden Erten, süre uzadığı için ortaya çıkan fiyat farkı nedeniyle ihalenin yenilendiğini söyledi. "Ancak bu ihale yenilenmesini kendine bir fırsat haline getiren bazı kişiler, kurumlar yeniden aynı itirazları, yeniden aynı davaları canlandırdılar. İş başa döndü. Şu anda diğer statlardan farklı olarak itirazlara bağlı davalar var, yürütmeyi durdurma talepleri var. Bu Alsancak ve Göztepe statlarında bu talepler yoktu, bu yüzden yol alınabildi."