Altınordu’nun düzenlediği, 24 farklı ülkeden 72 takımın mücadele ettiği 6. Uluslararası U12 İzmir Cup müthiş başladı. Dünyanın dört bir tarafından gelen 1300 çocuk ve binlerce futbolsever turnuva alanının karnaval yerine çevirdi

Altınordu’nun düzenlediği 6. Uluslararası U12 İzmir Cup başladı. 24 farklı ülkeden 72 takımın katıldığı dev organizasyon, Selçuk’taki İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde üç gün boyunca devam edecek. Turnuvada Milan, Parma, Lazio, Manchester City, Chelsea, Monaco, Valencia, Ajax, Lyon, Valencia, Porto, Benfica, PSV, Celtic, Rangers, Marsilya ve Zenit gibi Avrupa futbolunun en önemli kulüplerin yanı sıra, Süper Lig ekipleri Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe, Trabzonspor, Bursaspor, Kayserispor, Konyaspor, Antalyaspor, Kasımpaşa, Başakşehir, Sivasspor, Ankaragücü, Rizespor ile İzmir temsilcileri Altınordu, Altay, Karşıyaka, Bucaspor, İzmirspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor yer alıyor.

24 ülke, 72 takım, 1.300 çocuk

6. Uluslararası U12 İzmir Cup’a Türkiye’nin yanı sıra, Almanya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Fransa, Galler, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, İskoçya, İtalya, Hırvatistan, Hollanda, Katar, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan’dan toplam 1.300 çocuk bulunuyor. Toplam 354 maçın oynanacağı turnuvanın ilk gününde 168 karşılaşma yapıldı.

6. Uluslararası U12 İzmir Cup’a yerli-yabancı basın mensupları büyük ilgi gösterdi. Altısı yabancı 89 basın mensubu dev turnuvayı takip etti, canlı yayınlarla tüm dünyaya duyurulmasını sağladı. İlk gün maçların başlama düdüğü tam 09.00’da eş zamanlı olarak çaldı ve Sigma Olomouc-Anderlecht, Metz-Antalyaspor, St Pauli-AIK Solna, Marsilya-Atalanta, Rizespor-Milan, Altınordu-Rostov, Twente-Ankaragücü ve Sivasspor-Beroe karşılaşmaları ile perde açıldı.

Her şey hayal etmekle başlar

U 12 İzmir Cup'un açılış töreninde konuşan Altınordu Başkanı Özkan, "Her şey hayal etmekle başlar. Biz yıllar önce sekiz takımla yola çıktık ve şimdi 72 takım İzmir’de" dedi

U12 İzmir Cup’ın açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in de onurlandırdığı açılışta Başkan Seyit Mehmet Özkan, 1.300 çocuk ile birlikte Altınordu’nun sloganını hep bir ağızdan söyledi. “Her şey hayal etmekle başlar. Biz yıllar önce sekiz takımla yola çıktık ve bugün 72 takım İzmir’de. Çocuklar için her şeye değer. Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık” dedi. Özkan’ın konuşması büyük alkış aldı. Törene İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci ve çok sayıda önde gelen isim katıldı. Takımlardan seçilen çocuklar ve protokol başlama vuruşunu birlikte gerçekleştirdi. Sonrasında çocuklar yüzlerce balonu havaya uçurdu, dev U12 İzmir Cup bayrağını orta sahada dalgalandırdı. Altınordu’nun organize ettiği turnuva adeta karnaval havasında geçiyor. Anne-babalar tribünlerde büyük coşku yaşarken, çocuklar da sahada birbirinden heyecanlı maçlar oynuyor. Bu tempoya ise Petrol Ofisi ve Axa Sigorta tarafından hazırlanan etkinlikler eşlik ediyor. Petrol Ofisi ritim ekibi futbolseverleri coştururken, Axa Sigorta’nın etkinlik alanında ise çocuklar çok eğlenceli oyunlar oynuyor.

Spor yazarları maç yaptı

Beşiktaş’ın unutulmaz futbolcusu Metin Tekin de törene renk katan konuklar arasındaki yerini aldı. Metin Tekin, açılışın hemen ardından ise Altınordu forması giyerek spor yazarları takımına katıldı. Spor yazarları ise U12 İzmir Cup Karma Takımı ile kısa süreli bir gösteri maçı yaptı. Avrupa Birliği Dayanışma Takımı da sosyal sorumluluk projesi kapsamında U12 İzmir Cup’a katıldı. Yaklaşık bir aydır Altınordu tesislerinde futbol eğitimi alan çocuklar, kısa sürede kazandıkları hünerlerini sergiledi. AB Dayanışma Takımı’na Büyükelçi Christian Berger ile Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan özel olarak ilgilendi ve çocukları sahneye davet ederek alkışlattı.

Projelerle hem sığınmacı topluma hem de onları kabul eden ev sahibi topluma yardımcı olmayı arzu ettiklerini dile getiren Berger, şöyle konuştu: "Okul sisteminin herhangi bir boyutuyla sınırlı değiliz. Anaokullarından üniversiteye kadar bütün yelpazeyi kapsamaya çalışıyoruz. Okullaşmadan sonra çocukların bir perspektif kazanması ve geleceğe yönelik bir meslek seçebilmesi de lazım. Dolayısıyla mesleğe yönelik eğitim de son derece önemli. Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi'nin ikincisi birkaç ay önce imzalandı. Amacımız bu uygulamalarla 'Kayıp nesil yetişmesin.' sloganını uygulamaktır."