Gazetecilik mesleğine 1986 yılında başlayan Çağatay Çağlar, uzun yıllar Güneş, Fotospor, Yeni Asır ve Sabah gazetelerinde muhabirlik, yazarlık, SKY TV'de kameramanlık ve çeşitli televizyon kanallarında futbol yorumculuğu ile futbol programları, çeşitli gazeteler ve internet sitelerinde de köşe yazarlığı yaptı. 

Göztepe sevdası ile bilinen Çağatay Çağlar, kendisiyle aynı hastalıkla mücadele edenlere destek vermek amacıyla aralarında kalp nakillilerin de bulunduğu 7 kişiyle Kalp Hastaları ve Nakillileri Derneği'ni kurmuştu. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Çağlar, Bahri Okumuş başkanlığındaki TSYD İzmir Şubesi'nin yönetim kurulunda da görev yapmıştı. Evli ve ilk eşinden 2 çocuk babası olan Çağatay Çağlar'ın cenazesi Güzelyalı Hekimefendi Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Urla Kuşçular Mezarlığı'na defnedilecek.

Göztepe Spor Kulübü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Çağatay Çağlar’ın yaşamını yitirdi duyuruldu.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: Uzun yıllar Göztepe muhabirliği yapmış olan Göztepeli basın emekçisi Çağatay Çağlar’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz.