Süper Lig'deki ilk yılında zirveyi zorlayan Göztepe'nin başarısının sırrında kadro istikrarı var. Teknik Direktör Tamer Tuna, kaleciden, forvetine kadar taraftarının ezberlediği bir 11 yaratmayı başardı.

LEVENTSüper Lig'de pazartesi günü evinde oynayacağı Atiker Konyaspor maçına galibiyet parolasıyla hazırlanan Göztepe, bu sezonki başarılı performansını kadro istikrarına borçlu. Bir çok kulüp yap boz takımlarla bir türlü futbolcuları arasındaki uyumu sağlayamazken, Göztepe geride kalan 15 haftada, kalecisinden forvetine taraftarın ezberlediği bir 11 yaratmayı başardı. Özellikle 11. haftadaki Beşiktaş mağlubiyetinden sonra, son 4 maçta toplanan 10 puanda kadro istikrarının başarısı göze çarptı. Teknik Direktör Tamer Tuna, Bursaspor beraberliğiyle birlikte, Akhisarspor, Karabükspor ve Yeni Malatyaspor karşılaşmalarında 11'ini büyük ölçüde korudu. Tuna sadece Yeni Malatya maçında sakatlığı süren Traore'nin yokluğunda, Leo'ya sol bekte görev verdi.

Orta 3'lü bozulmadı

Yaptığı kurtarışlar ve özellikle penaltı vuruşlarını önlemedeki başarısıyla Süper Lig'e damga vuran Beto kaleyi kimseye kaptırmazken, defans dörtlüsü çoğu maçta Tanju, Kosanovic,Kadu ve Traore'den oluştu. Traore'nin sakatlığı sebebiyle son maçta olduğu gibi Leo'nun sol bekte oynaması beklenirken, ilk haftaların bankolarından Peybernes'in de iyileşmesiyle stoperdeki forma savaşı kızıştı. Rotman, Selçuk ve Castro'dan oluşan orta saha üçlüsünden vazgeçmeyen Göz Göz, hücum kanatlarını Halil ve Gouffran'a teslim etti. Sarı kırmızılıların bu sezonki yıldız ismi ise attığı gollerle yıldızlaşan Adis Jahovic oldu. Kadro istikrarını bozmayan Teknik Direktör Tuna'nın pazartesi günkü Konyaspor mücadelesinde de kemikleşen 11'ini bozması beklenmiyor.