Sarı lacivertlilerin salı günü yapılacak genel kurulu öncesi İzmir'in önemli iş adamlarından Ci Grup yönetim kurulu başkanı Cihan Aktaş başkanlığa adaylığını açıkladı.

LEVENTYaz döneminde 3. kez genel kurula gidecek Bucaspor'a başkan adaylığını açıklayacak sürpriz isim belli oldu. İzmirli iş adamlarından Ci Grup yönetim kurulu başkanı Cihan Aktaş başkanlığa talip olduğunu açıkladı. Salı günü gerçekleşecek olağanüstü genel kurul öncesi Aktaş, liste çalışmaları yaptığını ifade etti. Bucaspor'a başkanlık fikrinin kendisine geçtiğimiz salı günü Buca Belediyesi'nden geldiğini ifade eden Cihan Aktaş, "Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Piriştina'nın başdanışmanı Esat Tanık çok yakın dostum. Bucaspor'u düzlüğe çıkarma teklifi gelince düşünmeden kabul ettim. Çok büyük bir kulüp ve inanılmaz potansiyel taşıyor. Son yıllardaki duraklama dönemini atlatma konusunda sorumluluk almak istedim. Pazartesi günü Levent Piriştina ile öğle yemeğinde bir araya gelip futbol takımının mali bilançosunu net olarak öğreneceğim. Ciddi bir inceleme yapacağım. İşin altından kalkabileceğimize inanıyoruz. Bu yıl mali açıdan durumu düzeltip, sistemi işler hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk gerçekçi olmaz


Tecrübeli bir yönetimle yola çıkacaklarının altını çizen Cihan Aktaş, "Ekibimde yöneticilik birikimi olan çok değerli bir isim Uğur Bostancıoğlu olacak. Esat Tanık önemli görevlerde bulunacak. Buca Belediyesi ile iş birliği içerisinde olacağız. Bu yıl takımı toparlayıp, gelir gider tablosunu çözüp, gelecek yıl kimleri getirebileceğimizi belirleyip, 2019-20 sezonunda asıl atılımı yapacağız" diye konuştu. İlk yıl kulübü maddi olarak toparlayıp, ikinci sene atağa geçeceklerini ifade eden Aktaş, "Biz hem şampiyon olup, hem da borçları hemen kapatacağız dersek hayalcilik olur. Tabi sezon 20 gün sonra başlıyor. Biraz geç kaldık diyebiliriz. Başarı elde etmek adına ne gerekiyorsa yapacağız. Henüz 3-4 gündür Bucaspor'un mali ve sportif bilançosunu çalıştığımız için gelecek için konuşmak adına erken. Yapacağımız analizler sonrası daha sağlıklı bir hedef belirleyeceğiz. Belki transfer yasağını açıp atılım yapacağız, belki de 1 yıl sabredip, ligde kalıp 2. sene atağa kalkacağız. Gerçekçi hedefler koymak için pazartesi günü başkan Levent Piriştina ile görüşmemiz sonrası açıklama yapmak daha doğru olur" ifadelerini kullandı. Levent ARÖZ

Cihan Aktaş kimdir?


İzmir’e kazandırdığı projelerle kente değer katan Ci Group Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aktaş,
inşaattan, gıda sektörüne bir çok yatırımı bulunuyor. Allways Projesi, inşaat alanında İzmir'in bir çok bölgesinde bulunuyor. Ci Group olarak inşaat sektörü de dahil, yurt içi ve yurt dışı dahil olmak üzere 10 farklı sektörde hizmet veriyor. Yurt dışındaki firmalar, Türkiye'deki yatırımlara kaynak yaratılıyor. Yurt içi yatırımlarından 3 tanesi de Türk menşeili markalar olan Allways Yapı, Park 414 AVM ve Molly Malones. Aktaş'ın ayrıca bir çok içecek ve restoran zincirleri Türkiye ve İzmir distribütörlüğü bulunuyor.