Siyah beyazlılar, bu sezon son Niğde Belediyespor maçıyla birlikte 3 karşılaşmayı geriye düşmesine rağmen çevirmesini bilerek şampiyonluk yolunda ne kadar kararlı olduğunu gösterdi.

Sezon başından bu yana lider Gümüşhanespor'la amansız bir şampiyonluk yarışı içinde bulunan Altay, bu yıl maç içinde geri dönüşleriyle dikkat çekiyor. Son olarak önceki gün Niğde Belediyespor önünde 2-1 mağlup duruma düşen siyah beyazlılar, Serkan ve Murat Uluç'un golleriyle maçı 3-2 kazanmasını bildi. İzmir ekibi bu sezon 3 kez skorda geriye düşmesine rağmen maçlardan 3 puanla ayrıldı. İlk olarak 14 Ekim 2017'de taraftarı önünde Fethiyespor karşısında 12. dakikada yediği golle 1-0 geriye düşen Altay, 74. dakikada Murat Uluç ve 90. dakikada Furkan Deniz'in golleriyle 2-1 galip ayrılmıştı. Daha sonra Cüneyt Biçer'in ayrılığının ardından Teknik Direktör İsmet Taşdemir yönetiminde 28 Ocak 2018'de Kahramanmaraşspor'u konuk eden İzmir ekibi, 12.dakikada Okan Şahingöz'le 1-0 geriye düşse de, 42'de Murat Türkkan, 45'de Muharrem Ozan Cengiz ve 87'de Furkan Deniz'le 3-1'lik üstünlüğü yakaladı.

Grubun en centilmeni


Son olarak da Niğde Belediyespor karşısında geriye düşmesine rağmen 3-2 maçı önde bitiren İzmir ekibi, ayrıca 26 Kasım 2017'de 1-0 geriye düştüğü Bugsaş maçından 3-3 beraberlikle 1 puan almıştı. Bu sezon Spor Toto 1.Lig'e yükselme hedefinde kararlı olduğunu gösteren Altay, geriye düşse de yılmayan yapısıyla ligin en inatçı takımlarından biri olmayı başardı. Ligde 22 maçta topladığı 42 puanla 2.sırada bulunan Altay, grubunun en centilmen takımı olmayı başardı. Bu sezon hiç kırmızı kart görmeyen siyah beyazlılar, İkinci Lig Beyaz Grup'ta kızarmayan tek takım oldu. Beyaz Grup'ta ise sadece Afjet Afyonspor kırmızı kart görmeyen ekip oldu. 53 kez sarı kart gören İzmir ekibi, liglerin en centilmen takımlarından biri olmayı başardı.

Gümüşhane'nin peşini bırakmıyor


TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta evinde 2-1 geriye düştüğü maçta Niğde Belediyespor'u 3-2 mağlup eden zirve takipçisi Altay, lider Gümüşhanespor'un peşini bırakmıyor. Liderin 3 puan gerisinde 2. sırada yer alan 42 puanlı siyah-beyazlılar, pazar günü Ottocool Karagümrük deplasmanında da kazanarak bu sezon ilk kez 3'te 3 yapmayı hedefliyor. Tek amaçlarının galibiyet serisi yakalamak olduğunu söyleyen Sportif Direktör Özden Töraydın, "İbrahim Akın ve Murat Uluç'un iyileşmesiyle kadro derinliğimiz arttı. Herkes şampiyonluğa inanıyor ve bunun için savaşıyor. Bu ligde kolay maç yok. Aynı motivasyonla devam edip sezon sonunda hedefe ulaşmak istiyoruz" dedi.

Taraftara teşekkür


Taraftarların Niğde maçında hafta içi olmasına rağmen kendilerine büyük destek verdiğini anlatan Töraydın, "Son dakikaya kadar bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Camia ve 12. adamla bütünleşerek yolumuza devam edeceğiz. İstekli ve arzulu olmamız iyi sonuçlar almamızı sağlıyor. Ligde geriden gelmek bana göre avantaj, liderliği kaptırma stresi yaşamıyoruz. Her maça final gözüyle bakıyoruz. Mutluyuz ancak bu galibiyeti unutup Karagümrük deplasmanına odaklanacağız. Sentetik sahada oynayacağız. Zor bir maç olacak. Karagümrük evinde başarılı sonuçlar alan bir takım. İzmir'e 3 puanla dönmek istiyoruz" diye konuştu.

KAPTAN GERİ DÖNDÜ


ALTAY'ın Niğde Belediyespor zaferinde 84. dakikada galibiyet golüne imza atan Murat Uluç, hem sahalara aylar sonra golle döndü hem de takımına 3 puanı getirdi. Dizindeki sakatlığı nedeniyle 19 Kasım'daki Karşıyaka derbisinden bu yana 3 aydır forma giyemeyen 37 yaşındaki yıldız, dün 67. dakikada sahaya girip son dakikalarda tabelayı değiştirdi. Son oynadığı 3. maçı da boş geçmeyip 10 gole ulaşan tecrübeli futbolcu, kalan 12 haftada rakip savunma oyuncularının korkulu rüyası olmaya devam edeceğini gösterdi. Murat'ın usta bir santrfor olduğunu dile getiren Sportif Direktör Özden Töraydın, "Sakatlık döneminde kaptanımızın eksikliğini hissettik. Sadece attığı goller değil sahadaki duruşuyla da takıma büyük katkı sağlıyor. Oyuna girdi ve fark yarattı" yorumu yaptı.