Bucaspor'un bu sezon attığı 10 golün 8'inde imzası olan İlyas Çakmak, "Sivas Belediyespor maçıyla birlikte galibiyet serisine başlayacağız. Kara bulutları dağıtacağız. Devre arasında Play Off hattına yaklaşan bir Buca görürseniz şaşırmayın" dedi.

Haber / Levent ARIÖZ

Bu sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan Bucaspor'da attığı 8 golle takımının skor yükünü çeken İlyas Çakmak, cumartesi günü oynanacak Sivas Belediyespor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Sarı lacivertlilerin ligde attığı 10 golün, 8'inde imzası bulunan 28 yaşındaki forvet, "Artık kazanmamız, bir an önce alt taraftan kurtulmamız gerekiyor. Gözümüz sürekli üst tarafta. Bir an önce Play Off barajına yaklaşmalıyız. Sivas Belediyespor maçıyla seri başlatmak istiyoruz. Taraftara çağrım; cumartesi günü bizi destekleyip, hep birlikte 3 puana uzanalım" diye konuştu.
Bu sezon yakaladığı çıkışı, uzun süre sonra takımla birlikte yaz kampında çalışmasına bağlayan İlyas, "Bucaspor'dan önce her yaz döneminde transfer hareketliliği yaşıyordum. Hangi kulüple anlaşacağım netlik kazanmıyordu. Uzun zaman sonra ilk kez kondisyon çalışmalarına katıldım. Eski günlerime döndüm diyebilirim. Önemli olan gol atarken kazanmak. Önümüzdeki dönemde attığım gollerle takımım kazanırsa daha mutlu olurum" dedi.

TFF golümü yedi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinde bu sezon 7 gol attığı görünmesine rağmen aslında bu yıl 8 defa fileleri havalandırdığını belirten İlyas, "4-1 kazandığımız Eyüpspor maçında 3 gol atmama rağmen, 1 golümü Alpay'a yazmışlar. Hakem raporunda durumu teyit ettik ve federasyona ilettik. Bu hafta 1 golümü iade edecekler" ifadelerini kullandı. İzmir'de Altay, Göztepe ve Menemen Belediyespor'da oynayan Çakmak, Bucaspor'un kendisinde ayrı yeri olduğunun altını çizdi. "Yeniden bir çıkış yakaladıysam, Buca'da yakaladığım huzur sayesindedir" diyen İlyas Çakmak, "Çocukluğum İzmir'de geçtiği için tüm büyük kulüplerin maçına gitmişimdir. Ama Bucaspor'a hep bir sempatim vardı. Bu kulübün başarısı için ter döktüğüm için kendimi şanslı hissediyorum" diye konuştu.
ilyas7
5. şampiyonluğu Buca'da yaşamak istiyorum

"Her zaman bir takım oyuncusu oldum" diyen İlyas Çakmak, "Bireysel bir spor yapmıyoruz. 4-3 kaybettiğimiz bir maçta 3 gol atmaktansa, 1-0 kazandığımız karşılaşmada galibiyet golünü atmak beni daha mutlu eder. Umarım yaşadığımız kaosu en kısa zamanda atlatırız" dedi. Kariyerinde 12 farklı takımın formasını giyen İlyas, "İzmir Metaspor'da futbola başladım. Daha sonra kendimi göstererek o dönemin en iyi altyapı fabrikalarından olan Çanakkale Dardanelspor'a transfer oldum. Orada Mehmet Topal, Selçuk İnan'la beraber aynı sahada top koşturduk. 20 yaşında TFF 1.Lig'de 10 gol atınca Çaykur Rizespor'la anlaştım. Ç.Rize'yle TFF 1.Lig şampiyonluğu, Balıkesirspor, Adana Demirspor ve Çanakkale Dardanel'le 2.Lig şampiyonluğu yaşadım. Kariyerimdeki 5. şampiyonluğu Bucaspor'da yaşamak en büyük isteklerimden biri" ifadelerini kullandı.

Göztepe'ye gitmem hataydı

Futbol geçmişinde yaşadığı en büyük kırılma anını şöyle anlatan başarılı forvet, "2012-13 sezonunda Balıkesirspor'da yarım devrede 7 gol atıp 2.lig şampiyonu olmuştuk. 2013-14 sezonunu başında TFF 1.Lig'den bir çok taliplim vardı. Ayrıca sözleşmemin devam ettiği Çaykur Rizespor da beni istiyordu. Ben ise Göztepe'ye imza attım. Dönemin teknik direktörü Erhan Altın'ın ısrarlarıyla İzmir'e gelmiştim. Ama Erhan Hoca 1.hafta sonunda kovulunca bir anda işler tersine döndü. Çok kötü bir sezon yaşadım ve formumda gerileme oldu. Göztepe'ye gitmem hataydı diyebilirim" dedi.

ilyas10

En sıkı taraftarım annem

Karşıyaka doğumlu İlyas, 1996 yılında trafik kazasında babasını kaybettiğini ve annesiyle birlikte yaşadığını dile getirdi. "En sıkı taraftarım annemdir" diyen tecrübeli futbolcu, "Mümkün olduğunca maçlarımı kaçırmamaya çalışır. Bu sezon yakaladığım çıkışı ona borçluyum ve attığım golleri anneme armağan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Geriden gelmek avantaj

Sezon başında sıralamada alt sıralarda olmayı kesinlikle hayal etmediklerini dile getiren Çakmak, "
Elbet bu devran dönecek. Şanssızlığımızı kıracağız. Çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz seri yakalamak. Devre arasına kadar en çok puanı toplayıp, Play Off potasına kendimizi atacağız.
Tarihe bakıldığında hep geriden gelen takımlar Play Off'ta başarılı oluyorlar. Şampiyonluğu kaçıran takımlar moral bozukluğuyla klasman karşılaşmalarında başarısız oluyor. Alttan bir çıkış yakalayıp kendini ilk 5 potasına atanlar ise çok daha hırslı oluyor. Bizim takımımız çok sağlıklı bir yapıda. Gençler ve deneyimlilerin karışımından oluşuyoruz. Ve bunu sıçramayı yapabilecek güçteyiz" dedi.

ilyas11

O penaltıyı ben de kaçırabilirdim

1-0 kaybettikleri İnegölspor maçında Zafer'in kaçırdığı penaltı pozisyonu öncesini şöyle anlatan İlyas, "Mehmet Bulut hocamızın ilk maçıydı ve penaltı listesinde kimsenin adı yazmıyordu. Bundan önce kullandığımız tek penaltıyı da Hatay maçında ben atmıştım. İnegölspor müsabakasında penaltı sonrası Zafer kendini iyi hissettiğini söyledi. Bana penaltıyı atacağını söyledi ve ben de tabii ki dedim. Futbol hayatında penaltı kaçabilir. Ben kulansam belki de ben atamayabilirdim. Hatta o golü atsat skor 1-1 olsa belki yine yenilebilirdik" diye konuştu.