İşitme engellilerden oluşturduğu "Kalbimizin Ritmi" dans grubuyla, hayatta hiç bir engelin aşılamaz olduğunu kanıtlayan dans eğitmenleri Özge-Müge Göbel kardeşler, salonsuzluktan şikayetçi. Yaz-kış Bostanlı Sahili'nde çalışan grup, duyarlı insanlardan destek istiyor.

Haber / Levent ARIÖZ

İşitme engelli 60 bireyin hayalini gerçekleştirerek hiç duymadıkları müziklerle dans etmelerini sağlayan dans eğitmenleri Karşıyakalı Özge-Müge Göbel kardeşlerin İzmir'den bir isteği var. İkizler, işitme engelli bireylerin hoparlöre dokunarak müziğin ritmini yakalamasını sağlıyor ve "Kalbimizin Ritmi" grubunu 5 senedir aktif olarak sürdürüyor. 60'a yakın dansçıyla çığ gibi büyüyen, özel bir televizyon kanalında yayınlanan "Yeteneksizsiniz" adlı yarışma programında finale kadar yükselme başarısı gösterip tüm Türkiye'de tanınan işitme engelliler, kapalı bir spor salonunda çalışamamaktan şikayetçi. Yaz-kış Bostanlı Sahili'nde antrenman yaptıklarını söyleyen Özge Göbel, "Dans edeceğimiz bir yer yok. Sahilde yazın şapkayla güneşten korunuyoruz. Kışın soğuğunda, kapşonlularımızı giyip ısınmaya çalışıyoruz. Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin desteği oluyor ancak dansçılarımıza uzak olduğu için sürekli şehir dışına gidemiyoruz. İzmirli duyarlı insanlardan, üniversitelerden, spor kulüplerinden salonlarını açmalarını istiyoruz" dedi.

isitmeengelli

Tüm ülkede tanınıyorlar

"Sadece engelliler gününde hatırlanmak istemiyoruz" diyen Müge Göbel, "Artık Türkiye'de tanınan bir oluşumuz. Farklı şehirlerden bizi arayan işitme engelliler dernekleri, bizden dans kareografileri istiyor. Biz de memnuniyetle yardımcı oluyoruz. Ancak keşke bir sponsor yardımı alıp, dansçılarımız bu işten para kazanabilse. Haftanın 3 günü gönüllülük esasıyla, dansetmeyi sevdiğimiz için idmanlarımızı sürdürüyoruz. Tüm ülkede dans gösterilerine katılıyoruz. Kıbrıs, Ayvalık'a, Manisa'ya Türkiye'nin dört bir tarafına kendi imkanlarımızla gidiyoruz. Sessiz insanların sesi olmak isteyenlere çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Hayallerini gerçekleştirdik

İkizlerden Özge Göbel, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi. Muge Göbel ise aynı okulda İşaret dili eğitmeni. İşaret diline merak salmalarını şöyle anlatan Göbel Kardeşler, "Üniversite 1.sınıfta işitme engelliler okulunun önünden geçerken, dilleri dikkatimizi çekti. Bulundukları bölüme girip, bu hayatta ne yapmak istersiniz diye sorduk. Televizyonda hep dans edenleri izlediklerini ve özendiklerini, en büyük hayallerinin dans etmek olduğunu söylediler. Sonra bu işe gönül verdik. Merak uğruna başladığımız şey, şimdi tamamen işimiz oldu" ifadelerini kullandı.

isitmeengelli2

Arzuları futbol maçına gitmek

Kalbimizin Ritmi grubunun en eski üyesi Leyla Çelik, 4 yıldır bu oluşumla birlikte ülkenin bir çok yerinde dans ediyor. Dansın yanında, tiyatro ve pandomim de yapan Çelik, "Normal insanlar bizim nasıl dans ettiğimizi soruyor. Biz de kalp gözüyle olduğunu söylüyoruz. Çok çalışarak ve hissederek kendimizi ifade ediyoruz" diye konuştu. Oktay Erdoğan 2 yıldır bu grupta dans ediyor. Pınar Karşıyaka'nın geçen sezonki maçlarında da dans eden Kalbimizin Ritmi grubu olarak, futbol maçlarına da gitmek istediklerini belirten Erdoğan, "Futbolu çok seviyoruz. Hem dans etmek, hem de statta takımımızı takip etmek istiyoruz. Umarım bu isteğimiz gerçekleşir" dedi. Adalet Karakuş ise bir çok işitme engelli arkadaşının sosyal faaliyet içinde olmadığı için evde oturduğunu, dışarı çıkarak bir aktivite içinde olduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.