İzmir'in iki ezeli rakibi Göztepe ve Karşıyaka, hentbolda bir araya geldi. 5 gün süren kaleci kampında Göz Göz ve Kaf Kaf'ın antrenörleri ülke çapında yeni kalecileri keşfetti.

LEVENTYıllardan beri süregelen ezeli rekabet, hentbolda yerini dostluğa bıraktı. Türk hentboluna kaleci pozisyonunda hizmet etmiş eski kaleciler, bu spora yeni file bekçileri kazandırmak için el ele verdi. Halen Göztepe'de kaleci antrenörlüğü yapan İbrahim Belet ile Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulubü'nde görevini sürdüren Can Arıcı, 1 hafta süren kaleci eğitim kampında yeni yeteneklerin izini sürdü. "Kale sağlam ellerde" sloganıyla ülke çapında 80 sporcuyu eğiten ikili, Göztepe ve Karşıyaka güç birliği yaptığında neler başarabildiğini gösterdi. Serdar Yereli Spor Salonu'nda 5 gün boyunca devam eden kampta beğenilen kaleciler önemli kulüplere giderek ülke sporuna faydalı olmaya çalışacak. Göztepe Kaleci Antrenörü İbrahim Belen, Can Arıcı'yla güzel bir projeye imza attıklarını belirterek, "Can Hoca'yla milli takımlarda aynı kaleyi koruduk. Zaman zaman rakip olduk ama dostluğumuz bozulmadı. Bu organizasyonu gelenekselleştirmek ve uluslararası boyuta taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Karşıyaka ile Göztepe arasındaki rekabetin uzun zamandır varolduğunu ve kendilerinin dostluk tarafını önemsediğini dile getiren Belen, "Projemizi Karşıyaka Belediyespor ve Göztepe Spor Kulübü'ne ilettiğimizde ellerinden geleni yapacaklarını söylediler ve öyle oldu. İki kulübün yetkililerine de çok teşekkür ediyoruz" dedi.


Tunus'tan katılım oldu


Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü antrenörü Can Arıcı 10 yıldır hayalini kurdukları projenin hayata geçmesinden dolayı büyük onur duyduklarını ifade etti. Arıcı, "Uluslararası organizasyonları takip ettik ve gözlemlerimizi yaptık. Hırvatistan'da uluslararası kamp eğitim programına dahil olduk. Gelen desteklerle birlikte yola çıktık. İzmir sporu bize sahip çıktı. Hentboldan gelen insanlarla birlikte iyi kaleciler yetiştirmek istiyoruz" dedi. Kampın en ilginç katılımlarından birisinin Tunus'tan olduğunun altını çizen Arıcı, "Kampı sosyal medyadan görüp kampa katıldı. Organizasyonu gözlemleyip aynısını ülkesinde yapmak istediğini belirtti. Bizi de Tunus'a davet etti" dedi. Göztepe ve Karşıyaka'nın bir araya gelebileceğinin kanıtını sergilediklerini
sözlerine ekleyen deneyimli antrenör, "Biz sadece sahada ezeli rakibiz. Dışarıda İzmirliyiz. Aynı atmosferi soluyoruz. Biz kavgadan yana değil, spordan yanayız. Her iki kulübümüze de teşekkür ediyoruz. Hentbol adına güneşi İzmir'den doğuruyoruz" cümlelerini kullandı.

Çetindere'ye teşekkür


Antrenör İbrahim Belet, kaleci kampına hentbol dünyasından bir çok ismin destek verdiğini ifade ederek, "THF Hentbol İl Temsilcimiz Taner Çetindere organizasyonun başında ve otel, konaklama dahil olmak üzere her türlü eksiğimizi kapattı. Milli takım eski antrenörümüz İlhami Kale büyük katkı sağladı. Karşıyaka Belediyespor başantrenörü Metin Parlak büyük destek verdi. Fitness uzmanı Ahmet Öztekin kuvvet anlamında yardımcı oldu. Şavkar Cimnastik Kulübü'nden Özgür Gümüşlü esneklik ve hareketlilik istasyonunda çocuklara takviye yaptı. Katip Çelebi Üniversitesi'nden Umut Ziya Koçak kalecilerin fiziksel ölçümünü yaptı. Hakem Vahit Ersan kalecilikle ilgili uluslararası oyun kurallarıyla ilgili sunumlar yaptı. Sakatlıklarla ilgili sağlık probleminde Özgül Gedikli Hoca çocuklara destek oldu. İşitme Engellilere tercümanlık yapan Hicran Acar, Ege Üniversitesi'nden Yasin Yüzbaşıoğlu ve fizyoterapist Artun Kırmızıoğlu'nun büyük katkıları oldu" dedi.


3 işitme engelli kampa katıldı


Kampın en göze çarpan başarılı isimleri de işitme engelli kaleciler oldu. Mustafa Yavaş, Numan Nomanoğlu ve Kayra Demir kendilerini göstermek ve geliştirmek için yoğun çaba sarfetti.
35 yaşındaki Mustafa Yavaş, organizasyonda yer aldığı için mutlu olduğunu söyleyerek, "Özellikle işaret dili tercümanı olduğunu öğrenince koşarak geldim. 2001 yılında spora başladım. Bir çok işitme engelli kulübünde kalecilik yaptım. İbrahim Hoca'nın kampına gelerek kendimi geliştirmek istedim. Burada sosyalleştik ve yeni teknikler öğrendik. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
17 yaşındaki Numan Nomanoğlu da, "Spora 8 yaşında atletizmle başladım. Daha sonra hentbola ilgim kaydı. En büyük hedefim milli takıma seçilmek. Burada iyi bir kamp geçirdim ve sezonun başlamasını bekliyorum" cümlelerini kullandı. 2001 doğumlu Kayra Demir de spora 4 yıl önce voleybolla başladığını söyleyerek, "Yüzmeyle devam ettim ve hentbolda karar kıldım. Karşıyaka'yı da Göztepe'yi de seviyorum. Bu iki kulübün bir araya geldiği organizasyonun bir parçası olmak çok mutluluk verici" dedi.