İki sezon önce Turgutluspor’da yaşadığı Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğunu İzmirspor‘da da tatmak isteyen Ferdi Başoda, “9 yıl sonra ilk kez 3. Lig’e yakınız. Zirve mücadelesinde bu takıma destek olsunlar” dedi.

Kariyerinde 181 1. Lig, 58 İkinci Lig, 65 Üçüncü Lig maçı bulunan, 2 sezon önce Turgutluspor’la Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğu bulunan Ferdi Başoda, aynı zaferi İzmirspor’da da yakalamak istiyor. Ligin ilk yarısını liderin 4 puan gerisinde tamamlayan lacivert beyazlıların 9 sezon sonra ilk kez profesyonel lige bu kadar yakın olduğunu ifade eden 1983 doğumlu doğumlu forvet, ” İkinci yarı daha zor geçecek. Rakipler, gerekli bölgelere transfer yapacak. 12 maçlık ikinci yarı maratonunun telafisi olmayacak. Az hata yapan ipi göğüsleyecek. Somaspor’un bizi en büyük rakip olarak gördüğünü duyuyoruz. Tek dileğim ikinci yarı yönetim ve camia bütünleşsin. Bu takıma destek olsunlar. Yıllar sonra ilk kez 3.Lig’e bu kadar yaklaşmışken bizi yalnız bırakmasınlar” cümlelerini kullandı.

Yönetim yalnız kalıyor

“Bu sezon takım kurulurken, hedef şampiyonluk olarak belirlendi” diyen Ferdi Başoda, ” Zirve yolunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İlk yarının bizim açımızdan iyi geçtiğini düşünüyorum. Maddi olarak yönetimimizin yalnız bırakıldığını görüyorum. İzmirspor gibi bir camia daha kenetlenemedi. Şehrin ileri gelenlerinin destek olması gerekiyor. İlk yarı bazı sıkıntılar yaşasak da liderin 4 puan gerisindeyiz. Zirvedeki Soma, BAL’ın en çok para harcayan takımı. 4 puan kapanmayacak fark değil. Aramızdan ayrılan arkadaşlar var. İkinci devre takviye yapılacak ya da yapılmayacak önemli değil. Biz işimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

O penaltıyı unutamıyorum

Kariyerinde Süper Lig’den BAL’a tüm liglerde forma giyip, 9 farklı takımda top koşturan Ferdi’nin en unutamadığı an ise Sakaryaspor’da iken Play Off yarı finalinde kaçırdığı penaltı. Hayatının dönem noktalarından birini o gün yaşadığını belirten deneyimli hücumcu, “2007-08 sezonunda Play Off yarı finalinde Boluspor ile karşılaşmıştık. İki gol atıp takımımı 2-0 öne geçirmeme rağmen skor 2-2 ye geldi ve uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltılara kalındı. Ben de penaltılardan birini kaçırarak takımımın elenmesine engel olamamıştım” diye konuştu.

Altyapıdan gelen iyi oyuncular var

Altyapıdan A takıma yükselen Ali, Umut Burak‘ın gelecek vaadettiğini sözlerine ekleyen tecrübeli futbolcu, “Onlarla sürekli konuşuyorum. Umarım kendilerini geliştirirler. İzmirspor bir vitrin ve takımların gözleri bu kulüpte. Burayı basamak olarak kullansınlar. Kendilerini gösterip başka takımlarda yıldızlarını parlatsınlar” cümlelerini kullandı.