Sporcu ve branş sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük spor kulüpleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü geçen yıl kente neredeyse her gün bir madalya getirdi. Kulüp sporcuları 2019’da 25’i uluslararası düzeyde olmak üzere toplam 342 madalya kazandı. İzmirli sporcular 133 altın, 96 gümüş ve 138 bronz madalyayı boyunlarına taktı.

En başarılı branş judo

İzmir Büyükşehir Belediyespor’un 2019’da en başarılı olduğu branş judo oldu. Mavi beyazlı kulübün judocuları 29 altın, 22 gümüş ve 41 bronz ile toplamda 92 madalya kazandı. Kulübün en başarılı olduğu ikinci branşa 57 madalya ile adını artistik buz pateni yazdırırken masa tenisi de 50 madalya ile üçüncü sırada yer aldı.

Yurt dışından 25 madalya

İzmir Büyükşehir Belediyespor yurtdışında judoda 5 altın, 4 gümüş, 3 bronz; artistik buz pateninde 3 altın, 3 gümüş ve 3 bronz; tekvandoda ise 1 altın ve 2 bronz  madalya kazandı. Judocu Musa Şimşek, Ümitler Avrupa Şampiyonası ve Gençlik Olimpiyatları ile Rusya ve Romanya’daki Avrupa Kupası’ndan şampiyon olarak döndü. Judocu Şayan Nesirpür ve tekvandocu Şahin Çelebi ise Balkan Şampiyonu oldu. Artistik Buz Pateni’nde Efe Cetiz Bulgaristan'da Sofia Cup'ta Basic Novice kategorisinde, Masal Oran İtalya'daki 31. Coppa Europpa Cup'ta Chisk 1 kategorisinde altın madalya kazandı. Tekerlek Basketbol Takımı Euroleague’da üçüncü oldu.

Kerem ve Kerim olimpiyatlarda

Buz hokeyi sporcusu Kerem Alsan Türkiye’den 2020 Lozan Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’na katılma kotası alan 3 sporcudan biri oldu. Bedensel engelli atlet Kerim Elyaz, Tokyo’da yapılacak Paralimpik Olimpiyatları’na katılmaya hak kazandı.

Judoda Mesut Kapan, Hakan Kapan, İzzettin Tunç, artistik buz pateninde Gamze Güner ve Caner Çalık, kadın hentbolde Senar Dayat ve Namık Dalgakıran, tekerlekli sandalye basketbolda Erdinç Kılıç, engelli bocciada Feride Çetin, sualtı ragbisinde Didem Özdem Pehlivan, atletizmde Jülide Öğünç, ampute futbolda ise Murat Bahar milli takım antrenörü olarak görev yaptı.