HABER/ Levent ARIÖZ
Yeni sezonda küçülme kararı alan Göztepe hentbol takımının yollarını ayırdığı sporcular yurt dışındaki önemli takımlara transfer olurken, futbol takımında satış listesinde konulan futbolcular kendisine kulüp arıyor. Geçen sezon Hentbol Erkekler Süper Ligi'ni 7. sırada bitiren Uçan Adamlar, maddi problemler sebebiyle deneyimli oyunculardan kurulu kadrosunu dağıtma kararı almıştı. Göz Göz'den ayrılan oyuncular da yurt dışında önemli takımlara transfer oldu. A Milli Takım forması giyen Doruk Pehlivan, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde 4. olan Polonya ekibi PGE Vive Kielce'ye transfer oldu. Sarı kırmızılıların başarılı milli file bekçisi Yunus Özmusul, Yunanistan’ın AEK takımının yolunu tutarken, Göztepe'den istemeden ayrılmak zorunda kalan sol oyun kurucu Tuğberk Çatkın, gelecek sezon Katar Süper Liginde Al-Shamal forması giyecek. Antalyaspor iç transferin yanı sıra dış transfer çalışmalarına başladı. Sarı kırmızılılarla vedalaşan oyuncuların bir kısmı da yurt içindeki kulüplerle el sıkıştı. Göztepe ve Milli takımın başarılı kalecisi Enis Yatkın Antalyaspor'la el sıkıştı. Görkem Biçer ise Beşiktaş'ın yolunu tuttu.

Ghilas'ın maaşı büyük külfet

Hentbolcular yurt dışındaki önemli kulüpler tarafından transfer edilirken, futbol branşında gözden çıkarılan isimlerle ilgili bir hareket yok. Sarı kırmızılıların yaklaşık 1 yıldır göndermeye çalıştığı ve yılık 1 milyon 300 bin Euro maaşı bulunan Nabil Ghilas hala kulüp bulamadı. 2020'ye kadar sözleşmesi bulunan Cezayirli futbolcu yeni sezonda da kadroya alınmadı. Yine kadroda düşünülmeyen Brezilyalı stoper Wallace Reis, Arjantinli savunmacı Fausto Grillo, defans oyuncusu Hakan Çinemre ve Axel Ngando henüz sarı kırmızılılardan ayrılmadı. Teknik heyetin, kadroda düşünülmeyen oyuncularla yolları ayırıp, maaş yükünden kurtulduktan sonra, transferde daha rahat hareket etmeyi planlıyor.

9 isim yollandı

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde bir ara ligden çekilmesi tartışılıp yeni sezon öncesi küçülme ve gençleşmeye giden Göztepe, antrenör Adnan Öztürk'le yollarını ayırıp, takımı 5 yıldır yardımcı antrenörlük yapan İbrahim Belet'e emanet etti. İç transferde Harun Hacıoğlu ile sözleşme yenilenirken, Yunus Özmusul, Enis Yatkın, Enes Gümüşok, Atila Zaman, Adnan Diri, Tuğberk Çatkın, Murat Sekmen, Berkay Durmaz ve Görkem Biçer ile yollar ayrıldı.