Haber/ Levent ARIÖZ

Bünyesinde bulunan 3 bine yakın gönüllü sporcusu ile Türkiye'nin en kalabalık koşu takımlarından biri olan Karşıyaka One Team, sosyal sorumluluk projlerine de imza atmaya devam ediyor. Karşıyaka One Team'in son adresi Karşıyaka ilçesi Şemikler Mahallesi'nde eğitim veren Lamia Karer Ortaokulu oldu. Karşıyaka One Team, gönüllülerinden topladığı bine yakın kitabı Lamia Karer Ortaokulu'na bağışladı ve açık bir kütüphane kuruldu. Organizasyona katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka One Team'in sosyal sorumluluk hissi yüksek bir grup olduğunu ifade ederek, " Lamia Karer biraz ihmal edilmiş bölgedeki okullarımızdan bir tanesi. Buradaki bir eksiği görmüşler ve bir kütüphane oluşturmuşlar. İnsanı mutlu eden bir tablo var. Ben de buna şahit olmaktan dolayı çok mutluyum. Örnek olmasını diliyorum ve herkesin kendi yaşadığı bölgeye katkı koymak adına bu tarz etkinliklerde biraz daha aktif olması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlayışla çocuklara umut verici bir gelecek hazırlarız diye düşünüyorum. Karşıyaka One Team büyük bir teşekkürü hakediyor" ifadelerini kullandı. Karşıyaka One Team grubuna teşekkür eden Okul Müdürü Ali Caranoğlu ise "Dezavantajlı bir bölgede bulunan okulumuzda bir farkındalık yarattılar. Bu bağlamda sivil toplum üyelerinin tüm üyelerine teşekkür ediyorum" cümlelerini kullandı.

Okumayı sevdireceğiz

Karşıyaka One Team'ın kaptanı Tümer Gülümserler, Karşıyaka ilçesinde bulunan dezavantajlı bölgelerle ilgili gönüllülerden oluşan gruplarını doğru amaçta kullanmak adına bir çok projeye aracılık etiklerini kaydetti. Aynı zamanda Lamia Karer'de öğretmen olan Karşıyaka One Team gönüllüsü Özgül Afacan'dan açık kütüphane kurma fikri geldiğini kaydeden Gülümserler, "

Eğitim verdiği okulda kütüphane ihtiyacı olduğunu belirtti. Ve bu projeyle bir farkındalık yaratıp örnek teşkil ederek her ilçede, ilde bulunan sivil toplum gruplarının dezajantajlı bölgelerdeki okullara bağışlarla bir kütüphane açılmasının önü açabileceği görüşünde birleştik. Kitap okuma alışkanlığımız yok ve bunun temeline inip, çoçuklarımıza kitap okuma etkinlikleri yapıp okumayı sevdirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Afacan köprü oldu

Lamia Karer Ortaokulu'nda özel eğitim öğretmenliği yapan Karşıyaka One Team gönüllüsü Özgül Afacan, iki kurum arasında köprü vazifesi görerek örnek bir projenin fikir sahibi oldu. Afacan, "

Karşıyaka One Team'de gönüllü bir üyeyim. Aynı zamanda bu okulda 4 yıldır özel eğitim öğretmenliği yapmaktayım. Bu fikir çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanmasında ve okuldaki eksikliğimizi gidermeye yönelik bir girişimdi. Tüm üyelerimiz katkıda bulundu. Biz sadece spor yapmıyoruz. Sosyal sorumluklarımızı yerine getiriyoruz. Bu proje devam edecek. Açık kütüphane adının verilmesi bu sebepten geliyor. Kitaplarımız azaldıkça ya da hasar gördükçe sürekli grup olarak kitap desteğimiz devam edecek" dedi.