Henüz 14 yaşında artistik cimnastikte bir çok şampiyonluğu bulunan Ezgi Yeşil, Göksu Üçtaş'tan sonra, olimpiyatlara katılan 2. kadın cimnastikçi olmak istiyor.

LEVENTOlimpiyat oyunlarında Türkiye'yi cimnastikte temsil eden ilk kadın sporcu unvanını taşıyan Göksu Üçtaş Şanlı'nın izinden bir sporcu daha gidiyor. Mersin'de artistik cimnastikte bir çok derecesi bulunan 2004 doğumlu Ezgi Yeşil, kendi şehrinde daha fazla gelişim kaydedemeyeceğini görünce, İzmir'e yerleşmeye karar verdi. 2 yıldır İzmir'de bulunan 14 yaşındaki sporcu, artistik cimnastikte kendi yaş grubunun en çok gelecek vaadeden sporcuları arasında yer alıyor. TOHM Antrenörü Aysel Gümüşlü ve Özgür Gümüşlü'nün kontrolünde Halkapınar'daki cimnastik salonunda çalışmalarını sürdüren Ezgi'nin hedefi 17-19 Ağustos tarihleri arasındaki Türkiye Şampiyonası'nda dereceye girip milli takım sporcusu olmak. Spora 7 yaşında Mersin Üniversitesi kulübünde başlayan Ezgi, kendisinden daha tecrübeli sporcuların yapamadığı çoğu hareketi kısa sürede kavrayarak yarışmalara katıldığını ifade etti.


Şavkar'ın sporcusu


Genç sporcu, "Mersin'de il birinciliği, okullararası birinciliklerim var. 13-14 yaş grubunda Türkiye dördüncülüğü kazandım. Ardından TOHM sporcusu oldum ve bir karar vermem gerekiyordu. Mersin'de sadece 1 cimnastik antrenörü vardı ve bu sporda aşama kaydetmak adına yeterli altyapıya sahip değildi. TOHM bana Bolu, Ankara ve İzmir seçeneklerini sundu ve ben de İzmir'i seçtim" dedi. Şavkar Spor Kulübü adına yarışan Ezgi, Mersin'deki başarılarını İzmir'de de devam ettirdi. Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olduğunu söyleyen başarılı cimnastikçi, "Okullararası İzmir turnuvasında ikincilik yakaladım. Takım olarak da okullararasında Türkiye birinciliği başarısını yakaladık. Hedefim Türkiye Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanıp milli takım sporcusu olmak ve en beğendiğim sporculardan Göksu Üçtaş Şanlı gibi olimpiyatlara katılmak" ifadelerini kullandı.