Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu 9 gol, 13 asistle tamamlayarak ligin en çok katkı veren yerli oyuncusu olan ve transfer döneminde bir çok takımla adı anılan Göztepeli Halil, gol pası istatistiğinde Avrupa'nın zirvesine oturdu. 27 yaşındaki kanat oyuncusu 5 büyük lig (Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere) hesaba katıldığında Avrupa'nın en çok asist yapan oyuncusu oldu. Sadece lig maçları istatistikleri baz alınarak yapılan sıralamada ikinci sırayı Manchester City'nin Belçikalı yıldızı Kevin De Bruyne(12 asist) aldı. Üçüncü basamakta 11'er gol pasıyla Juventus'un Kolombiyalı sağ kanat oyuncusu Juan Cuadrodo, Roma'nın Ermeni futbolcusu Henrikh Mkhitaryan ve Atletico Madrid'in İspanyol orta sahası Marcos Llorente bulunuyor.

ÜÇ YABANCI ELDEN ÇIKARILACAK

Öte yandan Süper Lig'de 2021-2022 sezonuna iddalı bir kadroyla girmeyi planlayan Göztepe'de 3 yabancı futbolcu için talipler beklenmeye başladı. Sarı-kırmızılıların, sözleşmeleri süren golcü Brown Ideye, sol bek Dzenan Burekovic ve stoper Marco Mihojevic'i elden çıkarmayı düşündüğü ifade edildi. Geçen sezon genelde yedek kulübesinde bekleyen 3 oyuncunun maliyetinden dolayı da yeni sezonda düşünülmediği öğrenildi. Kurmayların Ideye, Burekovic ve Mihojevic'i ilk etapta satmayı olmazsa kiralamayı düşündüğü bildirildi. Göztepe sezon devam ederken Titi ve Tripic'le yollarını ayırırken, lig biter bitmez kiralık oyuncular Zulj, Diabate ve Esiti de takımla vedalaştı. Göztepe'nin Yunanistan'ın Paok takımından kiraladığı Nijeryalı orta saha Anderson Esiti'nin satın alma opsiyonunu kullanmak istediği ancak Paok'un yüksek bir bonservis bedeli talep ettiği dile getirildi. 

Eski başkanlardan Kazmirci vefat etti

Göztepe Spor Kulübü eski başkanlarından Yüksel Kazmirci, 91 yaşında hayatın kaybetti. Göztepe Spor Kulübü eski başkanlarından ve İzmir'in bir dönem en ünlü sinemalarından Yıldız Sineması'nın eski sahibi Yüksel Kazmirci hayatını kaybetti. 91 yaşındaki Kazmirci'nin yaşlılığa bağlı sebepler nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi. Kazmirci'nin vefatı üzerine Göztepe Spor Kulübü de baş sağlığı mesajı yayımladı. Sarı-kırmızılı kulüp, mesajında şu ifadelere yer verdi:"Eski başkanlarımızdan Yüksel Kazmirci'nin vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz."