Dünya Kupası'nda H Grubu'nun ilk maçında Hondalı Japonya, Rodriguezli Kolombiya karşısında ter dökecek.

FIFA 2018 Dünya Kupası H Grubunun ilk maçında Kolombiya, Japonya ile saat 15:00'te mücadele edecek. Daha önce turnuvaya 5 kez katılan Japonya, Dünya Kupası tarihindeki en önemli başarısını ilk olarak Güney Kore ile birlikte ev sahipliğini üstlendiği 2002 senesinde yaşadı. O sene H Grubu'nda yer alan Japonya, topladığı 7 puan ile grubu lider olarak tamamlamış, son 16 turunda ise Türkiye'ye 1-0 mağlup olarak turnuvaya veda etmişti. 2018 FIFA Dünya Kupası'nda ise Asya ekibi, geçtiğimiz sezon Milan'da aradığını bulamayarak Meksika'nın Pachuca ekibine transfer olan yıldız oyuncusu Keisuke Honda ile başarı arayacak.

Yıldızları Rodriguez


Kolombiya ise kadrosunda bulundurduğu birbirinden önemli yıldızlarıyla birlikte turnuvada başarılı olmak istiyor. Son Dünya Kupası'nda çeyrek finale kalarak vatandaşlarına büyük bir heyecan yaşatan Güney Amerika ekibi, David Ospina, James Rodriguez ve Radamel Falcao gibi yıldız isimlerle ilk olarak gruptan çıkmaya çalışacak. Toplamda 5 kez Dünya Kupası'na katılma şansı elde etmiş olan Kolombiya, teknik direktör Jose Pekerman'ın önderliğinde başarılı sonuçlara ulaşmak isterken takımın en büyük kozu ise Bayern Munih forması giyen James Rodriguez. 26 yaşındaki oyuncu, Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nı attığı 6 golle gol kralı olarak tamamlamıştı.


Senegal mi? Polonya mı?


Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda yer alan Polonya ile Senegal tarihlerindeki ilk maçı bugün oynayacak. H Grubu'nun ve ilk grup maçlarının son karşılaşması olan Polonya-Senegal mücadelesi başkent Moskova'daki Spartak Stadı'nda oynanacak ve saat 18.00'de başlayacak. İki takım daha önce hazırlık maçı da olmak üzere hiç karşı karşıya gelmemişti. Avrupa temsilcisi Polonya ve Afrika kıtasından Senegal'in yer aldığı H Grubu'nda Güney Amerika'dan Kolombiya ve Asya'dan da Japonya da yer alıyor. Son iki Dünya Kupası'na katılamayan Polonya, 12 yıl aranın ardından bu büyük organizasyonda boy gösterecek. Polonya, FIFA dünya sıralamasında ilk 10 içinde yer alıyor. Avrupa ekibi, Dünya Kupası öncesinde 8. basamakta bulunuyor. Senegal ise tarihinde ikinci kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek. Japonya ve Güney Kore'nin 2002'de ortaklaşa düzenlediği şampiyonada ilk deneyimini yaşayan Senegal, çeyrek final oynama başarısını göstermişti. Afrika ekibi, FIFA Dünya sıralamasında ise 27. sırada bulunuyor.

Rusya'daki goller depreme sebep oldu


Dünya Kupası tüm heyecanıyla devam ederken, özellikle Güney Amerika ülkelerinin yaşadığı sevinçler dikkatlerden kaçmıyor. Uruguay'da maç nedeniyle okullar tatil edilirken, en ilginç gelişmeler ise Peru ve Meksika'da yaşandı. Peru-Danimarka karşılaşmasını Peri 1-0 kaybederken, karşılaşmanın ilk yarısında Peru bir de penaltıdan yararlanamadı. Penaltının kazanılmasıyla birlikte Peru'nun başkenti Lima'da yaşanan sevinç nedeniyle küçük çaplı bir sarsıntı meydana geldi.
Aynı sarsıntı Almanya-Meksika karşılaşmasında da yaşandı. Son Dünya Kupası Şampiyonu Almanya ile karşılaşan Meksika, ortaya koyduğu futbolla büyük alkış alırken, karşılaşmanın 35. dakikasında Lozano'nun attığı golle de mücadeleden 1-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı.
Lozano'nun attığı gol sonrası Meksika'nın Başkenti Mexico City'de, yapılan ölçümlere göre ufak çaplı bir deprem meydana geldi. Meksika'da 2 sensör, gol anında yaptığı ölçümle, depremi tespit etti.


Almanlar yenilgiyi büyüye bağladı


2018 Dünya Kupası'na 1-0'lık Meksika yenilgisiyle başlayan Almanya'da Teknik Direktör Joachim Löw ilginç açıklamalarda bulundu. İlk yarıda istediklerini sahaya yansıtamadıklarından bahseden Löw, "İlk yarıda çok kötüydük. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtamadık ve birçok kontratak tehlikesi yaşadık. Hücumda kaybettiğimiz toplarla dengemiz bozuldu ve geniş boşluklar bıraktık. İkinci yarıda baskılı oynadık ama Meksika oyunu geride kabullendi ve temposunu düşürdü. Birçok pozisyon fırsatı bulduk ama sanki oyuncularıma büyü yapılmış gibiydi! Gol yollarında çok aceleci davrandılar, soğukkanlılıklarını koruyamadılar. Hepimiz çok üzgünüz ama önümüze bakmak zorundayız. Bu kayıpla başa çıkabilecek tecrübeye sahibiz. Önümüzdeki maç belirleyici olacak. Kazanmaktan başka yolumuz yok." diye konuştu. Löw, grubu ikinci sırada tamamlamaları halinde Brezilya ile eşleşme ihtimallerinin olmasının hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu: "Bunu düşünmüyoruz. Rakibin kim olacağının bir önemi yok. İsveç karşısında kazanmalıyız. Evet, üzerimizdeki baskı arttı ama bir sonraki turu düşünmek için henüz erken. Önümüzdeki maça odaklanmalıyız."

Rusya ile Mısır son 16 aşkına


A Grubu'nun ikinci hafta maçında Rusya ile Mısır, gruptan çıkmak için kritik bir 90 dakikaya çıkacak.

2018 FIFA Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya ile Mısır, tarihlerinde ilk kez bugün karşılaşacak.
2018 FIFA Dünya Kupası gruplarında ikinci maçların ilki de olan karşılaşma, Saint Petersburg Stadı'nda oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak. Rusya, Suudi Arabistan galibiyetiyle 3 puanda bulunurken, Mısır, Uruguay yenilgisiyle Dünya Kupası'na iyi başlayamadı. Kazanan tarafın gruptan çıkmak için büyük avantaj yakalayacağı mücadele büyük çekişmeye sahne olacak. Rusya ve Mısır'ın yer aldığı A Grubu'nda Uruguay ve Suudi Arabistan da bulunuyor.

Mısır'ın galibiyeti yok


Dünya sıralamasında Mısır 45'inci, Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya ise 70'inci basamakta bulunuyor. Rusya, ev sahipliği yaptığı turnuva ile 11. kez bu büyük organizasyonda yer alıyor. Dünya Kupası'nda bugüne kadar 41 maça çıkan Ruslar, 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 yenilgi aldı. Rusya, 3'ü SSCB'den ayrıldıktan sonra olmak üzere son 4 turnuvada grup aşamasını geçemedi. Üçüncü kez Dünya Kupası'nda yer alan Arap temsilcisi, bugüne kadar oynadığı 5 maçta 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşarken, galibiyet elde edemedi. Bu maçlarda 3 gol atan Mısır, kalesinde ise 7 gol gördü.

Salah oynayacak


Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele eden Mısır Milli Takımı, 28 yıl sonra katılacağı turnuvadaki ana gündem maddesi Mohamed Salah. Real Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi finalinin ilk yarısında Sergio Ramos'la girdiği ikili mücadele sonrasında omzundan sakatlanan Salah, A Grubu'ndaki ilk maç olan Uruguay karşılaşmasında forma giymemişti. 90 dakika boyunca kulübede oturan yıldız futbolcuyla ilgili olarak ise Mısır Milli Takımı doktorları raporlarını sundu, resmi açıklama yapıldı. Mısır Milli Takımı'nın doktorları Salah'ın, Rusya ile oynanacak 2. maçta forma giymesi yönünde olumlu rapor verirken, federasyondan da ilk maçta neden oynatılmadığı açıklandı. Mısır Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamada Salah'ın Cuper'in tercihi nedeniyle riske edilmediği belirtildi.

Neymar yerden kalkamadı


Brezilya, Dünya Kupası'na İsviçre beraberliği ile başladı. Neymar ise adeta faullerden yıldı.
Neymar, İsviçre maçının 90 dakikasında 10 faule maruz kaldı. Bir Dünya Kupası maçında daha fazla kez faul yapılan son oyuncu Tunus karşısında ter döken İngiliz Alan Shearer'dı(11). E Grubu'ndaki Brezilya, gruptaki ikinci maçında Kosta Rika ile oynayacak.