Kadrosunu büyük ölçüde koruyan Karşıyaka, tek fire gurbetçi oyuncularında verdi. Mahmut Temür ve Tayfün Pektürk'ün ardından Abdülhamit Yıldız da Karagümrük'le anlaştı.

LEVENTSpor Toto 3. Lig'in transfer yasaklısı ekibi Karşıyaka, ligin başlamasına 1 aydan kısa bir süre kala kadrosunu şekillendirmeyi sürdürüyor. Geçen sezon oynayan oyuncuların çoğuyla sözleşme uzatan Kaf Kaf, tek fire gurbetçi oyuncularda yaşadı. Deneyimli orta saha oyuncusu Mahmut Temür Alemannia Aachen'e giderken, Tayfun Pektürk Utaş Uşakspor'la sözleşme imzaladı. Yeşil kırmızılıların kadrosunda kalan tek gurbetçi oyuncu olan Abdülhamit Yıldız da takımdan ayrılan son isim oldu. 1987 doğumlu oyuncu, 2. Lig'in transfer şampiyonu Karagümrük'ün yolunu tuttu.
Kaf Kaf'tan Abdülhamit, Tayfun ve Mahmut dışında, kaleci Erhan Erentürk Altınordu ile anlaşmaya varmıştı. Yeni sezon öncesi çalışmaların İzmir etabını tamamlayan yeşil-kırmızılılarda 15 günlük Afyonkarahisar kampı başladı.

Potada uzun arayışı var


Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde üst üste transfer hamleleriyle kadrosunu şekillendiren Pınar Karşıyaka, yabancı bir uzun forvet alıp takımı tamamlayacak. Tüm yabancılarını değiştirip guard Erving Walker, şutör guard Sek Henry, pivot Assem Marei ile son olarak Litvanyalı kısa forvet Deividas Gailius'u alan Kaf-Kaf, yerli rotasyonunu ise guard Tayfun Erülkü ve uzun forvet İlkan Karaman'la güçlendirdi. Toplam 6 takviye yapan yeşil-kırmızılar, Egemen Güven, Berk Uğurlu ve Erdi Gülaslan'ı ise takımda tuttu. Yabancı uzun arayışlarında daha önce Barcelona'da oynayıp geçen yıl FIBA AmeriCup'ta ABD Milli Takımı'nda görev yapan Jonathan Holmes ile görüşen Karşıyaka, oyuncuyu Türkiye'ye gelmeye ikna edemedi. Holmes, tercihini İsrail'den yana kullandı.