Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Yunus Emre Gündoğdu'nun ardından 1 İzmirli daha milli takımı zorluyor. Gençler kategorisinde 65 madalyası bulunan Ayberk Koşak, ağabeylerinin izinden gidiyor.

LEVENTTarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşayan Cimnastik Milli Takımı'nın 5 sporcusundan 4'ü İzmirli. Kentte önemli bir cimnastik geleneği oluşurken Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Yunus Emre Gündoğdu'nun ardından 1 İzmirli daha milli takımı zorluyor. Minikler ve Gençler kategorisinde 65 madalya kazanan, 10'a yakın Türkiye Şampiyonluğu bulunan 2001 doğumlu Mehmet Ayberk Koşak, ağabeylerinin arkasından büyük bir hızla geldiğini aldığı başarılarla gösteriyor. Son olarak 2 ay önce Tunus'ta düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda atlama branşında şampiyon olan genç sporcu, İzmir ve Türkiye'nin göğsünü kabarttı. "Kendimi bildim bileli salonlardayım" diyen Ayberk, "Çok hareketli bir çocuktum ve ailem enejimi atmam için 5 yaşında cimnastiğe yönlendirdi. Atlamayı, zıplamayı, akrobatik hareketler yapmayı çok sevdiğimden bir daha cimnastiği bırakamadım. Minikler ve gençlerde bir çok İzmir, Ege ve Türkiye şampiyonluğum var. 2019'dan itibaren büyükler kategorisinde yarışacağım. Çok çalışarak derecelerimi yükseltmeye devam edeceğim" dedi.


İzmir'den destek gelmedi


"İzmir'in cimnastikte bir ekolü oluştu" ifadelerini kullanan genç cimnastikçi, "Tarihimizin en iyi dönemlerinden birine imza atıyoruz. Ağabeylerimiz tarih yazdılar. Avrupa Şampiyonası'nda final yapıp, Akdeniz Oyunları'nda ikinci oldular. Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak ve Ahmet Önder gibi önümde çok önemli cimnastikçiler var. Onlardan çok şey öğreniyorum. Yaşım gereği gençler kategorisinde yarışmayacağım. A Milli takımdaki 5 kişilik kontenjanın içine girmek adına çok çalışacağım" ifadelerini kullandı. Yurt içinde ve dışında bir çok başarı elde etmesine rağmen, İzmir'deki herhangi bir kuruluştan tebrik ve destek almadığını ifade eden Koşak, "Ailemin ve TOHM(Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi)'nin katkılarıyla spora devam ediyorum. Bir yandan eğitimimi sürdürüyorum. Lisede son sınıftayım ve gelecek yıl Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'na girip üniversite hayatına adım atmayı hedefliyorum" cümlelerini kullandı.