Göztepeli futbolcular bir farkındalık kampanyası için kollarını sıvadı.Göztepe'nin başarılı futbulcuları, ALS (Amyatrofik Lateral Skleroz) hastalığına farkındalık yaratmak için sosyal medyadan birbirlerine meydan okudu. Başarılı kaleci Beto takım arkadaşı André Castro'ya meydan okurken, Senegalli yıldız Demba ba Bursaspor futbolcusu Moussa Sow'a meydan okudu.

"ALS için acıyı hisset" başlığı ile başlatılan farkındalık kampanyasına, birçok yıldız futbolcu katıldı. Sosyal medya üzerinden başlatılan, kampanyaya destek olan futbolcular çektikleri videolarda acı biber yiyerek bir arkadaşlarına meydan okuyor. Futbolcuların acı biber yerken ki görüntüleri binlerce beğeni alıyor.

https://youtu.be/B3Nz152FvLk

ALS Hastalığı nedir?


Amyotrofik lateral skleroz (ALS) , aynı zamanda motor nöron hastalığı olarak da anılan, merkezî sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronlar) kaybından ileri gelen bir hastalıktır.

ALS hastalığı, merkezî sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronların) kaybından ileri gelir. Bu hücrelerin kaybı kaslarda güçsüzlük ve erimeye (atrofi) yol açar. Ayrıca erken ya da geç hareketin birinci nöronu da hastalanır. Zihinsel fonksiyonlar ve bellek ise bozulmaz.