Haber / Levent ARIÖZ

Önce Urla Tesisleri'ne, ardından Gürsel Aksel Stadı'nın modern hale kavuşmasıyla yeni mabedine kavuşan Göztepe'de tek eksik hamle olan Altyapı Tesisleri konusunda yeni bir gelişme yaşandı. 2017 yılında ilk olarak gündeme gelen sarı kırmızılıların Torbalı Pancar'da 104 dönümlük arazi üzerine inşa etmeyi planladığı altyapı tesisleri 4 yıldır adeta sürüncemede kalmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesi bir türlü Göztepe ile mutabakata vararak inşaat sürecine başlayamamıştı. Sarı kırmızılı camia ve özellikle taraftarlar, Torbalı Tesisleri ile ilgili gelişmeleri merakla bekliyordu. İzmir ekibinin taraftar temsilcisi Aziz Yalçın, Konak Belediyesi Meclis Üyesi Rıdvan Tekin ve Kenar Mahalle taraftar grubu temsilcisi Yiğit Demirli, Ankara'ya giderek Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti ve Torbalı Tesisleri'nin hayata geçirilmesi için Kılıçdaroğlu'ndan destek istedi.

Sertel: Raporumuzu sunacağız

Konuyla ilgili görüşlerini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Göztepe taraftarlarından oluşan bir heyet, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve bizlerle görüştüler. Kılıçdaroğlu'na forma hediye ettiler ve Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak bir maça kendilerini davet ettiler. Ayrıca Göztepeli taraftarların merakla beklediği Torbalı'daki altyapı tesislerinin geleceği ile ilgili destek istediler. Başkan Kılıçdaroğlu, benimle birlikte İzmir Milletvekillerimiz Tacettin Bayır ve Kani Beko'yu konuyu incelemek için görevlendirdi. Geniş bir araştırma içinde olup Torbalı Tesisleri ile ilgili sorunları çözmeye gayret edeceğiz. Geçmiş dönemlerde belediye meclisinden bu konuyla ilgili kararlar çıkıp iptal edildiğini biliyoruz. Enine boyuna araştırıp Başkan Kılıçdaroğlu'na raporumuzu en kısa zamanda sunacağız" dedi. 

Yalçın: Göztepe'nin geleceği Torbalı'da

Göztepe Taraftar temsilcisi Aziz Yalçın, Ankara'daki görüşmelerde yaşananları şöyle anlattı: "

Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na Torbalı Tesisleri'nin hayata geçirilme projesinde yaşadığımız sıkıntıları anlattık. Bize önce tahsis edildiğini sonrasında kararın iptal olduğunu, sadece Göztepe'nin değil İzmir ve Türk gençliği için bu tesisin faaliyete geçmesinin öneminden bahsettik. Başkan Kılıçdaroğlu İzmirli 3 milletvekilimizi görevlendirdi. Bu işi çözmelerini istedi. Konunun takipçisi olmaları talimatı verdi."

Kadroya neşter vurulacak

Süper Lig'de sezona lige döndüğü son 5 yılın en kötü başlangıcını yaparak girip 8 maçta tek galibiyetle düşme hattına demir atan Göztepe'de gözler şimdiden devre arasına çevrildi. Sarı kırmızılılarda kötü gidiş sürerse takıma büyük neşter vurulacak. Sezon başından beri kurulan kadronun ve yapılan yabancı transferlerin çok yetersiz olduğunu savunan Göztepeli taraftarlar ise ikinci yarıda düşme korkusu yaşanmaması için devre arasında takımın konumu ne olursa olsun yönetimden iyi transferler bekliyor. Göztepe, ligde milli aradan sonra pazar günü Kasımpaşa'yla deplasmanda oynayacağı maça 3 puanla çıkış başlatma parolasıyla hazırlanıyor.