Süper Lig'e yükselen Göz Göz'e belediyelerden destek çığ gibi büyüyor. Torbalı Belediyesi'nin altyapı tesisleri için yer tahsisi onayı vermesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı'da yapılacak tesislere 7 milyon liralık katkıda bulunacağını açıkladı. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da ilçede yapılacak A takım kompleksinin çevre düzeni planlarının onaylandığını bildirdi.

İzmir'in Süper Lig hasretine son veren Göztepe'ye belediyelerden destek çığ gibi büyüyor. İlk olarak Torbalı Belediyesi'nin önceki gün sarı kırmızılı takımın ilçede altyapı tesisleri yapma planına onay gelirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek gecikmedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'e Süper Lig sevinci yaşatan sarı-kırmızılı ekibi 92. yaşını "müjdeyle" kutladı. Başkan Kocaoğlu, sarı-kırmızılı ekibin Torbalı'da yapacağı alt yapı tesislerine yüzde 50 oranında katkıda bulunacakları, bunun bedelinin de yaklaşık 7 milyon lira olacağını açıkladı.

Yüzde 50'si karşılanacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, Göztepe'nin alt yapı yatırımlarına ciddi bir destek vermeyi kararlaştırdık. Torbalı'da kurulacak alt yapı tesisleri yatırım maliyetinin yüzde 50'sini karşılayacağız. Bunun bedeli de yaklaşık 7 milyon TL'dir. Kulüp yöneticileriyle detaylarını görüşmekte olduğumuz bu önemli yatırım, İzmir'in Süper Lig kalitesinde yeni futbolcular yetiştirmesi için de çok önemli bir sıçrama tahtası olacak. Göztepe Süper Lig'e, Süper Lig de Göztepe'ye çok yakışacak. Seneye aynı başarıyı Altınordu kulübümüzden bekliyoruz" şeklinde konuştu. Levent ARIÖZ

92. yıl coşkusuna Soylu’dan müjde

Süper Lig hasretine bu yıl son veren Göztepe’ye kuruluşunun 92. yılında bir müjde de Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’dan geldi. Başkan Soylu, 92. yıl coşkusunun yaşandığı günde Menderes’e yapılması planlanan Göztepe Spor Kulübü Spor Tesisleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 100 binlik çevre düzeni planlarının onaylandığını açıkladı. Menderes’in Tekeli mahallesinde 136 dönüm alanda yer alacak spor tesisleri Göztepe Spor Kulübü A Takımı’nın yanı sıra A Milli Takımı’nda kullanımına uygun olarak hazırlanacak. İlgili kurum ve kuruluşlardan alınacak görüşler doğrultusunda alt ölçekli planlar yapılarak alan Göztepe Spor Kulübü’ne tahsis edilecek. Tesis alanında arboretum olarak bilinen çok çeşitli ağaç ve ağaççıkların bulunduğu özel botanik bahçesi de yer alacak. Proje yapımı itibariyle Türkiye’ye örnek olacak.