Haber/ Levent ARIÖZ

Deniz Kadah ve Eren Derdiyok'la yollarını ayıran ve devre arası transfer döneminde forvet hattına takviye yapmak isteyen Süper Lig ekibi Göztepe, aradığı golcüyü Fransa'da buldu. Sarı kırmızılılar, Fransa 1. Lig ekiplerinden Strasbourg'un 1,97 metre boyundaki forveti Ludovic Ajorque'yi kadrosuna katmak için görüşmelere başladı. Menajerler aracılığıyla önerilen 30 yaş üstü oyuncuları veto eden Teknik Direktör İlhan Palut, başarıya aç ve genç oyuncuları transferde liste başı yaptığı ve Ajorque'nin transferine yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Stasbourg formasıyla Fransa 1.Ligi'nde çıktığı 18 karşılaşmada 7 gol atan 25 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi 2022 yılına kadar devam ediyor.

Güncel piyasa değeri 6 milyon euro olan genç forveti, ilk etapta kiralamak isteyen Göztepe yönetiminin, Fransız kulübüyle iletişime geçtiği gelen bilgiler arasında. Sarı kırmızılılar, transfer bitirirse, kadrodaki ikinci Fransız oyuncuya kavuşmuş olacak. Bilindiği üzere Leo Scwechlen de Göztepe kadrosunda yer alıyor.

Yeni Crivelli olabilir

Madagaskar vatandaşlığı da bulunan 1994 doğumlu forvet, futbol kariyerine SCO Angers takımında başladı. Daha sonra Poiré-sur-Vie, Luçon VF ve Clermont Foot formaları giyen Ajorque, 2018-19 sezonunun başında Stasbourg'a transfer oldu. Geçen sezon 29 karşılaşmada 11 kez ağları sarsan genç futbolcu, bu sezona iyi başladı. Sezonun ilk yarısı itibariyle 18 lig maçında 7 gol, 3 asist, UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı 6 müsabakada 2 kez ağları sarsıp, 1 gol pası veren Ajorque, eğer transfer edilirse, Başakşehir'in Fransız yıldızı Enzo Crivelli etkisi yaratabilir. Crivelli de sezon başı Fransa 1.Lig ekibi Caen'den sessiz sedasız transfer edilmiş, ligde attığı 8, Avrupa kulvarında kaydettiği 3 golle İstanbul ekibinin yıldızı olmuştu.