4 Haziran 2017'de oynanan Eskişehirspor maçında çıkan olaylar sonrası "Örgütlü suç işleme iddiasıyla" gözaltına alınan Göz Göz'lü taraftarlara, Türkiye'nin 4 bir yanındaki kulüplerden destek yağıyor.


Haber / Levent ARIÖZ

goztepedestekGöztepe ile Eskişehirspor arasında 4 Haziran 2017'de oynanan TFF 1.Lig Play Off final maçında çıkan olaylar sonucu 55 taraftarın "örgütlü suç işleme" iddiasıyla gözaltına alınması sonrası, Türkiye'nin dört bir yanındaki kulüplerden sarı kırmızılı camiaya destek yağdı. Bir çok takımın taraftar grupları "Göztepe taraftarı fişleniyor" başlığında sosyal medyada gözaltına alınan futbolseverlerin yanında olduğunu belirten açıklamalar yaptı. Sarı kırmızılı tribünlerin etkin gruplarından GözGöz TV, bu hafta sonu tüm tribünleri 35. dakikada 1 dakika sessizliğe çağırdı. Bu çağrıya ilk yanıt Bursaspor tribünlerinden geldi. Yeşil beyazlılar dün oynanan Alanyaspor mücadesinin başında 1 dakika susarak protestoda bulundu. Bucaspor tribünleri de Göztepe'nin yanında olduğunu belirtip, "Ülkemizde bir çok adli sorun varken Eskişehir-Göztepe arasında oynanan final maçında yaşanan olaylara "örgüt" kelimesini yakıştırmak bizleri üzmüştür. Yetkililerden yaşanan olayların tekrar gözden geçirilmesini dileyerek, Göztepe taraftarının yanında olduğumuzu belirtiriz" dedi.

A.Gücü'nden destek

İzmirspor sosyal medya hesabından, "Göztepe yalnız değildir" ifadesinde bulundu. Yeni Malatyaspor taraftar grubu Derebeyler, "Her zaman yanınızdayız" paylaşımında bulunurken, Ankaragücü tribünlerinden de destek gecikmedi. "İzmir'in dağlarında çiçekler açar, Ata'nın evlatları birbirine sahip çıkar. Yalnız değilsiniz" ifadeleriyle Ankara ekibinin gönüldaşları, Göztepe'ye destek oldu.

Gözaltına alınanlar Antalya'da


Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının 4 Haziran'da Eskişehirspor ile Göztepe arasında kentte oynanan TFF 1. Lig play-off finali sonrası çıkan olaylara ilişkin yürüttüğü soruşturma sürüyor.
Toplanan delillerin ardından planlanan operasyon için harekete geçildi. İzmir, Eskişehir, İstanbul, Mardin, Ankara ve Aydın'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 72 şüpheliden 59'u yakalandı. Eskişehir'den 27, İzmir'den 22 kişi gözaltına alınmalarının ardından gece saatlerinde emniyet araçlarıyla Antalya'ya taşındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünden sonra işlemleri için emniyete götürüldü.

Göz Göz İlk Peşinde


Süper Lig'deki ilk maçında evinde Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalıp sezona puanla başlayan Göztepe, bugün deplasmanda Kayserispor karşısında sezonun ilk galibiyetini almaya çalışacak.
Kadir Has Stadı'nda Özgür Yankaya'nın yöneteceği müsabakanın başlama düdüğü saat 20.00'de çalacak. Göz-Göz'de sağ dizinden sakatlığı bulunan orta saha Selçuk Şahin forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılıların geçen hafta Basel'den kadrosuna dahil ettiği bol bek Adama Traore'nin ise lisansı çıkarıldı. Fildişi Sahilli futbolcunun 21 kişilik kafilede yer alacağı öğrenildi. Teknik Direktör Tamer Tuna, Fenerbahçe karşılaşmasında ortaya koydukları pozitif futbolu Kayseri'de de sergileyeceklerini söyledi. Kesinlikle beraberlik için sahaya çıkmayacaklarını belirten genç teknik adam, "Kayserispor güçlü bir ekip, özellikle sahalarında çok iyi sonuçlar alıyorlar. Ancak biz de yeni bir takım olmamıza rağmen disiplinimizden kopyacağız. Rakibimizi yenip ilk galibiyetimizi alacağız" yorumunu yaptı.

20246400_10155670055616663_5450377551412136822_n